fbpx

Újabb MTZ traktor szakadt ketté balesetben

Írta: Farkas Imre - 2022 szeptember 26.

Bár a fénysorompó is pirosat jelzett, de az MTZ traktor behajtott az átjáróba, ahol az érkező Intercity kettészakította.

2022. szeptember 24-én, szombaton egy pótkocsit vontató MTZ traktor hajtott a vonat elé egy fénysorompóval felszerelt vasúti átjáróban, Hajdúhadház és Bocskaikert között – közölte a Katasztrófavédelem. Mint írták, a pótkocsit vontató traktor egy földútról kanyarodott a Tokaj Intercity elé, a vezetője az ütközés után ki tudott szállni. A vonaton nagyjából százötvenen utaztak, sem ők, sem a mozdonyvezető nem sérült meg.

Az MTZ 820 traktor az ütközés után
Az Intercity kettészakította az MTZ traktort, de szerencsére az erőgép vezető saját lábán ki tudott szállni az erőgépből az ütközés után – fotó: https://hajdu.katasztrofavedelem.hu/


A MÁV tájékoztatása szerint a fénysorompó jól működött. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók végezték, akik a kettészakadt traktorból szivárgó üzemanyag felitatását végezték el a helyszínen. Az IC-szerelvény körülbelül százötven utasáért mentesítő vonat érkezett, a tűzoltók az utasok átszállásánál is segítettek.