fbpx

A Seko Industries átvette a CNH-tól a Kongskilde-t

Írta: Farkas Imre - 2024 október 05.

Az Ibla Industries II alap tulajdonában lévő Seko Industries átvette a Kongskilde márkát és a kapcsolódó termékvonalakat a CNH-tól. Ezzel beindul a különösen feederkocsi-kínálatából ismert olasz cég fejlesztési terve. A Seko éves bevételének megduplázódására számít a Kongskilde átvételével.

Ez a tranzakció része az Ibla Capital azon tervének, hogy a Seko Industries-t felvásárlásokon keresztül bővítse, egy olyan piaci szereplő hozva létre a mezőgazdasági gépesítési szektorban, amely a következő években várhatóan gyorsan növekedni fog.

A közel 50 éves üzleti tevékenységgel rendelkező Seko Industries világszerte elismert a takarmányozás területén. Jelenleg a vállalat a világ egyik kiemelkedő keverőkocsi-gyártója, termelésének több mint 80%-át exportálja. Az aprító-keverő gépek terén szerzett tapasztalatok lehetővé tették a Seko számára, hogy a szerves hulladék feldolgozó gépek területén is megállja a helyét. A cég jelenleg valamivel több mint 40 embert foglalkoztat, éves bevétele pedig meghaladja a 13 millió eurót. A Kongskilde üzletág megvásárlásával a Seko Industries 30 millió eurós éves bevételre számít.

Kongskilde vibro crop kultivator
A Kongskilde-t 1949-ben alapították Dániában, évtizedek óta történelmi márka a mezőgazdasági gépiparban

A Kongskilde-t 1949-ben alapították Dániában. Évtizedek óta történelmi márka a mezőgazdasági gépiparban. Ma a Kongskilde kínálata a talaj-előkészítéshez, illetve a vetéshez, növényápoláshoz, valamint a széna- és takarmánytermeléshez szükséges berendezések teljes skáláját tartalmazza. Ezenkívül a Kongskilde keverőkocsiszériát is kínál.

A jelenleg a CNH lengyelországi kutnói üzemében gyártott Kongskilde termékeket mostantól a Seko az olaszországi curtaroloi üzemében állítják majd elő.

Giampaolo Mercati, a Seko Industries vezérigazgatója ennek érdekében „a Seko azt tervezi, hogy a következő két éven belül megduplázza a munkaerőt, új erőforrásokat vesz fel a termelési területen, valamint speciális szakembereket a műszaki és kereskedelmi területeken. Ezenkívül a megállapodás részeként a Kongskilde termékek teljes ellátási láncát fokozatosan átépítik Olaszországban, kihasználva a vállalat gyártópartnereit, és ennek következtében több mint 50 millió eurós piacot hoznak létre a következő 5 évben”.

Kongskilde Terra tárcsa
A Kongskilde termékek teljes ellátási láncát fokozatosan átépítik Olaszországban

„Nagyon örülünk a Seko által megkötött üzletnek, amely nemcsak a keverőkocsik piacának egyik erős szereplőjévé válik (mind a Seko, mind a Kongskilde erős piaci pozícióval rendelkezik globálisan), hanem lehetővé teszi a Seko számára, hogy belépve az egyéb mezőgazdasági munkagépek piacára bővítse kínálatát, egy jól ismert és az egyik legrégebbi márkát kihasználva ebben a szektorban” – jegyzi meg Alessandro Lo Savio, az Ibla Capital vezérigazgatója.

Forrás: https://world-agritech.com/