fbpx

A SAMSON bemutatta a TSB2 bedolgozóegység új változatát

Írta: Fodor Mihály - 2024 október 05.

A legutóbbi hannoveri Agritechnica kiállításon bemutatott TSB (Trailing Shoe Boom) termékcsalád lehetővé teszi a hígtrágya pontos kijuttatását és javítja a tápanyagok hasznosulását a talajban. A SAMSON AGRO bemutatta a TSB2 modell új változatát. Ez a továbbfejlesztett modell mostantól 15-18-21 m-es változatban is elérhető, még hatékonyabb megoldást kínálva a gazdálkodóknak a trágya kijuttatására.

Két modell, több munkaszélesség az optimális talajkontúr-követéshez

A SAMSON TSB csúszócsoroszlyás szórókeretTSB1 változatban (1 függőleges elosztó, kétféle munkaszélességgel, 7,5 m és 9 m) és TSB2 változatban (2 függőleges elosztó, 6 változatban 15 m, 15-18 m, 18 m, 18-21 m, 18-21- 24 m és az újonnan hozzáadott 15-18-21 m munkaszélességgel) állnak rendelkezésre. A TSB1 termékcsalád nagyfokú manőverezhetőséget biztosít, és megfelel azon felhasználók igényeinek, akik dombos terepen kívánnak hígtrágyát kijuttatni. A TSB2 termékcsaládot viszont úgy tervezték, hogy megfeleljen a vállalkozók és a nagyüzemek igényeinek, és a legnagyobb kihívást jelentő mezőgazdasági feladatokhoz szükséges alkalmazkodóképességet kínálja.

Samson TSB2 szórókeret
A TSB2 csúszócsoroszlyás szórókeret – fotó: https://www.samson-agro.com/

Megbízható és rugalmas kialakítását a termelékenység maximalizálására tervezték. A TSB2 modellhez opcióként a SAMSON kínálja az Active Contour System rendszert. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a keretszárnyak szabadon alkalmazkodjanak a szántóföld kontúrjaihoz. A TSB2 három moduláris szekciójának és „lebegő” mechanizmusának köszönhetően a csoroszlyák egyenletes kapcsolatot tartanak fenn a talajjal, ezáltal minimalizálva a párolgásból eredő tápanyagveszteséget és biztosítva az egyenletes kijuttatást a teljes munkaszélességben. A keret kialakítása lehetővé teszi a könnyű integrációt minden tartálykocsihoz, legyen az új vagy már üzemben lévő.

Samson TSB2 szórókeret
A keretszárnyak szabadon alkalmazkodnak a szántóföld kontúrjaihoz – fotó: https://www.samson-agro.com/

Rugalmasság és pontosság: állítható munkaszélesség

A TSB2 csúszócsoroszlyás szórókeret kiemelkedik a változatos, 15 és 24 méter közötti munkalehetőségeivel. A moduláris kialakításnak köszönhetően a felhasználók a szélességet saját igényeiknek megfelelően állíthatják be, így biztosítva a trágya pontos és egyenletes kijuttatását. Ez a rugalmasság ideális minden méretű gazdaság számára, biztosítva az erőforrások optimalizálását és csökkentve a tápanyagveszteséget. A csoroszlyák közötti 25 cm-es intervallum biztosítja a homogén oldalirányú eloszlást, még dombos terepen is. A csúszórendszer lehetővé teszi a munkaszélesség gyors és könnyed beállítását, garantálva az optimális szántóföldi lefedettséget. A SAMSON Active Pressure Management funkció dinamikus vezérlést kínál, lehetővé téve a csoroszlyák talajra gyakorolt nyomásának beállítását a jobb eredmények elérése érdekében.

A TSB2 modell lehetőséget kínál a keret jobb vagy bal oldali aktiválására is, így kiküszöbölve az átfedési zónákat és csökkentve a túlzott kijuttatás kockázatát. A SlurryMaster 5000 vagy 8000 vezérlőterminálok automatikusan az újonnan kiválasztott munkaszélességhez igazítják a hígtrágya áramlását.

Hatékony és tartós kialakítás

A TSB2 csoroszlyáinak innovatív kialakítása szabadalommal védett, és a teljesítményt a csökkentett karbantartási költségekkel kombinálja. A kopásjelző tájékoztatja a kezelőt, ha a központi rész cseréjére van szükség, ami egy egyszerű művelet, amely kevesebb mint egy percet vesz igénybe.

Emellett a fúvóka kialakítása javítja a trágya kimeneti áramlását, így még nagy kapacitásnál is komoly pontosságot biztosít. Az ADS (csöpögésgátló rendszer) a nem kívánt trágyacsöpögés megakadályozásával tiszta munkakörnyezetet biztosít. A TSB2 a tápanyag-hasznosítás és a talaj termékenységének javítása mellett hozzájárul az ammóniakibocsátás csökkentéséhez és a környezet megóvásához. A talajszintű kijuttatás lehetővé teszi a trágyák jobb beszivárgását, ezáltal minimalizálva a veszteségeket és maximalizálva az egyes kijuttatások hatékonyságát. A TSB2 modell kevesebb mint háromméteres szélességével egyedülállóan kompakt szállítási pozíciót kínál a 2200 mm átmérőjű hígtrágya tartálykocsik számára.

Forrás: samson-agro.com