fbpx

Samco 1600 CTS – 16 bálát gyűjt és szállít egy fuvaron

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 28.

A Samco Agricultural Manufacturing Ltd. bálagyűjtője csak egy lenne a sok közül, de konstrukciós megoldásban mégis más, mint amilyeneket eddig láthattunk a piacon

A CTS 1600 bálagyűjtő és szállító kocsi 16 bálát tud egyszerre mozgatni, Minden modern traktort elsősorban a jobb oldali munkagépekhez optimalizálták, ezért a pótkocsit úgy fejlesztették ki, hogy a bálákat csak a jobb oldalon gyűjtse össze. Egy egyszerű, 1-érintéses vezérlőkarral a kezelő felemeli a bálát, és egy gombnyomással automatikusan egymásra rakja a bálákat a pótkocsi rakterében.

A kompakt pótkocsi teljes hossza 7,3 méter, ami sokkal rövidebb, mint bármely más bálagyűjtőkocsi a piacon. A 710/40 R22.5 gumiabroncsokat használó dupla tengelynek köszönhetően ez a pótkocsi könnyedén megbirkózik a szántóföldi munkákkal és a közúti szállítással. További előnye, hogy az egyedi kialakítású oldalkeretek miatt nincs szükség pántos bálarögzítésre, mivel az állítható oldalkeretek és a felső határolók révén minden bálát feszesen tart. A keretek és a megfogó-rakodó berendezés is úgy van kialakítva, hogy csomagolt bála is sérülés mentesen gyűjthető, szállítható és kirakodható vele.

Forrás: https://www.samco.ie/