fbpx

Új 2,8 és 3,6 literes Perkins dízelmotorok

Írta: Farkas Imre - 2022 február 06.

A Perkins® két új, 2,8 és 3,6 literes modell bevezetésével bővíti jelenlegi Industrial Open Power Unit (IOPU) dízelmotorkínálatát.

Az új IOPU motorok, amelyek a népszerű Perkins® 904 Series család részét képezik, úgy lettek kialakítva, hogy a mezőgazdasági és ipari szektorban az eredeti berendezések gyártói (OEM) számára hozzáférést biztosítsanak az EU Stage V, és az EPA Tier 4 Final kibocsátási szabványainak megfelelő plug-and-play energiamegoldásokhoz.

Perkins motor oldalnézet
A Perkins két új, 2,8 és 3,6 literes modell bevezetésével bővíti az Industrial Open Power Unit dízelmotorkínálatát – fotó: https://www.perkins.com/

A turbófeltöltős 2,8 literes motor 1600-as fordulatszámon akár 55 kW-ot és 300 Nm nyomatékot ad le, míg a nagyobb és erősebb, 3,6 literes turbós utóhűtéses erőforrás maximális teljesítménye 100 kW, nyomatéka pedig 550 Nm 1500-as fordulatszámon.

A többi Perkins® IOPU motorhoz hasonlóan a 2,8 és 3,6 literes modellek is nagymértékben integráltak, illetve kiterjedt újratervezés nélkül készen állnak a különféle gépekbe való beépítésre. A 904-es motorsorozat legújabb tagjai előre telepítve vannak az ECM-mel, az utókezelő érzékelőkkel és az üzemanyagszűrővel, amely kompatibilis a géptípusok széles skálájával.

A motor hűtője
A megbízható hűtési teljesítmény érdekében a teljesen integrált hűtőcsomag számos területen használható – fotó: https://www.perkins.com/

A Perkins® új 904-es sorozatú IOPU dízelmotorjait szigorúan tesztelték. A megbízható hűtési teljesítmény érdekében a teljesen integrált hűtőcsomag számos területen használható, és a beépítési költségek csökkentése érdekében az utókezelést teljesen motorra szerelték. A kompakt méretű 904-es sorozatú IOPU motorok számos ipari, illetve mezőgazdasági gépbe beépíthetők.