fbpx

Az olasz géppiacot sem kíméli a válság

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 05.

A FederUnacoma féléves értékesítési statisztikáját látva jól érzékelhető, hogy a recesszió az olasz géppiacot sem kíméli.

Az eladások csökkenése – amely a 2021-es eladási csúcs után több mint két éve tart – minden fő géptípust érintett. A tavalyi év első hat hónapjához képest 17,3%-kal kevesebb új erőgépet sikerült értékesíteni az olasz piacon idén, az első félév alatt. A gabonakombájnok piaca még drámaibb módon esett vissza. Egy akkora piacon, mint az olasz, az eladott 173 új kombájn drámaian kevés, így nem meglepő, hogy a visszaesés mértéke is magas, 38,7%.

Ideal kombájn
Az olasz kombájnpiacon drámai a visszaesés

A félévi mérleg a rakodó és szállítóeszközöknél is mínuszban zárult. Új traktoros homlokrakodókból 16,7%-kal kevesebb talált gazdára, míg a mezőgazdasági pótkocsik piacán mindössze ​​4,1%-ra sikerült visszaszorítani a piac negatív eredményét. A rakodógépek piacán belül leginkább az önjáró teleszkópos modellek eladásai zuhantak. Közel negyedével kevesebb új teleszkópgémes rakodót adtak el az olasz kereskedők, mint a tavalyi év első felében.

forrás: https://www.federunacoma.it/en/