fbpx

A Natuition robot ápolja a pázsitot, magától kihúzza a gazt

Írta: Farkas Imre - 2024 június 08.

A nehezen irtható gyomok sok otthoni gyeptulajdonosnak okoznak fejtörést. A francia autonóm, Natuition robot segíthet ennek a problémának az áthidalásában.

A Natuition új autonóm pázsitápoló robotja nem csupán egy újabb autonóm fűnyíró, amely önállóan végzi a feladatát a gyepen. A robot beépített rendszerrel rendelkezik a kiválasztott növényfajok azonosítására, aminek köszönhetően felismeri az útifüvet, a százszorszépet és a pitypangot, vagyis az otthoni pázsiton nemkívánatos növényeket. Ha fűnyírás közben találkozik egy ilyen növénnyel, gyökerestül távolítja el. A keletkező gyeprést a berendezés segítségével fűmaggal bevetjük.

Hát, csukló, váll, térd biztonságban van, nem kell lehajolni. A gyomirtás tiszta, káros anyagok nélkül valósul meg. Fenntartható, mert a gyökeret eltávolítja és összegyűjti. Ezenkívül a fű is javul, mivel a fellazított talaj nemes magot tartalmaz.

A Natuition robot RTK korrekciós jellel precíz GPS helymeghatározással, valamint WiFi modemmel van felszerelve, így sikeresen halad előre tervezett utakon. A készülék okostelefonos alkalmazáson keresztül vagy a gyártó weboldalán keresztül használható és figyelhető.

Az autonóm robot 720 Wh-s akkumulátorral van felszerelve, ami tíz óra működésre elegendő, az újra töltés pedig négy órát vesz igénybe. A munkavégzés helye, kezdési, illetve befejezési időpontja, útvonala és feldolgozott területe a gyártó portálján a felhőbe kerül mentésre – akárcsak a gyomlálási és vetési területek.

Viszont a mindent megoldó, fűnyíró, pázsitgyomláló, felülvető autonóm robot nem olcsó mulatság, hiszen annyiba kerül, amennyiért egy vadonatúj VW Golf személygépkocsi vásártolható.