fbpx

Kombájnok és más nehéz mezőgazdasági gépek szerelésére tervezték

Írta: Fodor Mihály - 2023 november 01.

MITAS HC 3000 R abroncsok

HC vonal minden idők legnagyobb gumiabroncsát tudja soraiban, a VF 1000 / 65R32 CFO – HC 3000 R gumit, mely Very High Flexion (VF) technológiával és lekerekített vállszakaszokkal rendelkezik, amit a nevében szereplő R betű jelöl.

A Mitas HC sorozat többi olyan gumiabroncsától eltérően, amelyeket elsősorban a kombájnokon használnak, az új HC 3000 R abroncsot önjáró hígtrágya-tartályok szerelésére tervezték. “Ezt a gumiabroncsot válaszul fejlesztettük ki a hígtrágya tartálykocsik nagy teherbírású gumiabroncsának piaci igényére, új és rendkívül talajbarát futófelület-mintázattal láttuk el” – magyarázta Pavel Kott, a Mitas mezőgazdasági gumiabroncsok termékmenedzsere.

A nagy teherbírás és a kíméletes talajkezelés – különösen a szántóföldeken vagy a legelőn történő kanyarodáskor – a fő előnyei a HC 3000 R-nek, amely új, lekerekített vállkialakítással és VF konstrukcióval megerősített rugalmas oldalfalakkal rendelkezik.

Az innovatív karkasz-szerkezetnek köszönhetően a gumiabroncsok akár 40%-kal nagyobb teherbíró képességgel rendelkeznek, mint a standard gumiabroncsok – a sebességtől függetlenül – így a HC 3000 R kiválóan alkalmas ciklikus szántóföldii műveletekhez, amikor a gép terhelése gyakran változik.

Mivel az abroncsok alacsonyabb nyomáson használhatók, a HC 3000 R abroncsok kiváló tapadást és csökkentett csúszást biztosítanak, ami jobb üzemanyag-takarékosságot és termelékenységet eredményez. “Ezek a funkciók nagy előnyökkel járnak a gazdasági szempontokból és a környezeti hatások csökkentésében” – tette hozzá Kott.

További információk a Mitas HC 3000 R abroncsokról:  https://mitas-tyres.com/en/products/agricultural-tyres/harvester-radial/hc-3000r

A legközelebbi Mitas partner itt található:

https://mitas-tyres.com/en/dealers-locator