fbpx

A Keenan frissítette a MechFiber kiosztókocsi-családot

Írta: Farkas Imre - 2022 március 16.

Az új Keenan MechFiber+ termékcsalád kifejlesztése során a Keenan mérnökei hamar rájöttek, hogy ügyfeleik csak olyan változtatásokkal fognak megelégedni, amelyek nem befolyásolják a jelenlegi termékcsalád általános robusztusságát, egyszerű tervezését és egyenletes keverékminőségét.

Ezt szem előtt tartva a Keenan mérnökei tanulmányozták a belső mechanikai tervezés minden bonyolult részletét, és tovább javították a keverék minőségét az öntvény keverőlapátok újratervezésével. Átformálták alakjukat, így lekerekített felső részt kaptak, és a dőlésszöget megnövelték, hogy nagyobb anyagmozgást tegyenek lehetővé a tartályban. Ez azt eredményezte, hogy kevesebb anyag maradt a keverőlapátokon, ami kisebb súrlódást, kopást eredményez a gép tartályának alsó részén, és alacsonyabb teljesítményigénnyel jár. Az így kapott MechFiber keverék minden eddiginél konzisztensebbnek bizonyul.

Keenan takarmánykiosztó
Esztétikailag új, friss megjelenést kapott a sorozat, a speciálisan fröccsöntött fekete matt felületű előlappal – fotó: https://www.alltech.com/keenan

Az adagolóajtót strapabíró lámpatestekkel rendelkező lámpákkal egészítették ki, amelyek különösen alacsony környezeti megvilágítás esetén jobb láthatóságot biztosítanak a kezelő számára a keverék kiadagolása közben. A gazdálkodók választhatják a megnövelt hosszúságú (400 mm-rel) adagolószalagot is, ami gyorsabb kihordási időt eredményez. Új stílusú opcionális korrózióálló sárvédők is felszerelhetők.

Esztétikailag új, friss megjelenést kapott a sorozat, a speciálisan fröccsöntött fekete matt felületű előlappal. A hátsó létra szintén fekete színű, karcsú csőacélból készült, amely összecsukható, illetve kevésbé sérülékeny.