fbpx

Új motorok a HD Hyundai Infracore-tól

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 14.

A HD Hyundai Infracore az INTERMAT 2024-en bemutatta a szabadalmaztatott 5 literes, illetve 7,5 literes DX05 és DX08 motorokat, amelyek kiemelik a környezetbarát technológia iránti elkötelezettségét.

Az újonnan bemutatott motorok nem csak dízelt használnak üzemanyagként, hanem a következő generációs bioüzemanyagként elismert HVO-t (hidrogénezett növényi olaj) is. A tervek szerint az idei év végén globálisan megjelennek, Európában, mielőtt más régiókra is terjeszkednének.

Mindkét motor teljes mértékben megfelel az EU és az USA által bevezetett legújabb kipufogógáz-kibocsátási szabványoknak, amelyek „Stage V” és „Tier-4 Final” néven ismertek.

HD Hyundai Infracore DX05 és DX08 motorok
Nem csak dízelt használnak üzemanyagként, hanem a következő generációs bioüzemanyagként elismert HVO-t (hidrogénezett növényi olaj) is

A cég bemutatta a „HX12” névre keresztelt 11 literes hidrogénmotort is. A hidrogénmotorok az elektromos akkumulátorokkal ellentétben nagy teljesítményt nyújtanak, így ideális megoldást jelentenek a nagy építőipari gépek és a hosszú órákon át üzemelő mezőgazdasági önjáró eszközök meghajtására.

Az idei év második felében a HD Hyundai Infracore egy hidrogénmotor kísérleti üzembe helyezését tervezi energiatermelésre, és azt tervezi, hogy a jövőben 22 literesre bővíti a motorkínálatát.

Forrás: https://www.hd-infracore.com/en