fbpx

Honda CR-V – 5 csillag az Euro NCAP-teszten

Írta: GÉPmax-2024/III. lapszám cikke - 2024 június 28.

Ötcsillagos, azaz kiváló minősítést szerzett az Euro NCAP menetbiztonsági vizsgálatán a vadonatúj, SENSING 360 rendszerrel felszerelt, Honda CR-V e:HEV és CR-V e:PHEV modell.

A Honda SENSING 360 egy 100 ̊-os látószögű első kamerára, egy milliméter-hullámos radarra és négy – sarkokra helyezett – szenzorra épül, így 360 ̊-os szögben tarthatja szemmel az autó környezetét. A CR-V új, optimalizált első kamerája képalapú megfigyeléssel azonosítja a tárgyakat, így a gyalogosokat, az útburkolati jeleket, az útpálya széleit, a motorosokat, a kerékpárosokat és a többi járművet is könnyedén felismeri.

Honda CR-V
A Honda SENSING 360 fejlesztése mellett, a karosszériát is számos, passzív biztonságot fokozó elemmel egészítették ki – fotó: https://automobiles.honda.com/

Annak érdekében, hogy a CR-V megfeleljen az Euro NCAP támasztotta, rendkívül szigorú – felnőtt utasok védelmére vonatkozó – feltételeknek, nemcsak a Honda SENSING 360 rendszert fejlesztették tovább, hanem a karosszériaszerkezetet is számos, passzív biztonságot fokozó elemmel egészítették ki.

Farkas Imre