fbpx

Hemos Excentrac – Holland eszközhordozó, árokkarbantartásra

Írta: Farkas Imre - 2024 február 13.

A Hemos Excentrac egy többfunkciós eszközhordozó, amelyet kifejezetten az út menti árkok és a szántók között belvízelvezető kanálisok karbantartásához szükséges különféle munkaeszközök üzemeltetésére terveztek.

A hidraulikus mozgatható és forgatható gém nagy munkatartományt kínál. A gém és a fülke egymástól függetlenül forgatható, így minden munkapozíció ergonomikusan látható. A szállítási helyzet előre irányítja a fülkét, és hátrahajtja a gémet, így az Excentrac nagyon biztonságosan navigálható a közúti közlekedés körülményei között is.

Az érdekes megjelenésű eszközhordozóban rendeléstől függően 285-435 LE, teljesítményű, Euro VI emissziós besorolású, DAF dízelmotor szolgáltatja a nyomatékot, igen alacsony, maximum 1150-es fordulatszámon. Kormányrendszere 2, illetve 4 kerék kormányzást, illetve oldalazó eltolt nyomvonalú haladást is biztosít. Az állandó összkerékmeghajtású gépnél fokozatmentes a sebességváltoztatás, kipörgésgátlóval kiegészítve. Alapkivitelben 45 km/h maximális sebességre képes, de rendelhető 80 km/h sebességre is felvértezett felszereltségű változatban.