fbpx

Lazító, amit már több mint 750 gazdálkodó választott!

Írta: Fodor Mihály - 2022 szeptember 05. -Hirdetés

A szántás alternatívájaként egyre szélesebb körben találkozhatunk a lazításos alapműveléssel. Az idei súlyos aszályban még inkább előtérbe kerülnek a talajnedvességet megőrző, kímélő talajművelési technológiák. A száraz, tömörödött talajállapot mellett különösen felértékelődik a lazítók munkája.

Gaspardo lazítók: ismertek és elismertek

Hazánkban az új Gaspardo lazítók hivatalos gépforgalmazója a KITE Zrt. A termékcsalád több mint egy évtized alatt igen ismerté és kedvelté vált a magyar piacon, amit az is bizonyít, hogy az elmúlt években több, mint 750 gazdálkodó tette le a voksát mellettük!

Széles portfólió egyedi igényekre szabva

Köszönhetően a széles lazító portfóliónak könnyedén megtalálhatja az Ön igényeinek megfelelő típust. A Gaspardo Pinocchio, Attila, Artiglio és Magnum középmély lazítók alkalmazásával helyreállítható a tömörödött talajok szerkezete, felszámolható a tárcsatalp és az eketalp, megszüntethetők a pangó vizek és csökkenthetők az eróziós hatások.

A Gaspardo Pinocchio és Attila típusok kisebb teljesítményigényű, 30-35 cm maximális munkamélységet biztosító lazítók. A Gaspardo Artiglio a magyarországi viszonyok között kitűnően bevált, és hazánkban a gazdálkodók által legnagyobb darabszámban alkalmazott lazítók új generációja. Robusztusabb vázszerkezet, továbbgondolt művelőszár-felfogatás, megnövelt átömlési keresztmetszet (86 cm vázmagasság) és nagy munkabírású kopórészek jellemzik. Masszív, nagy teljesítményű gép, melynek alkalmazásával a 40-45 cm munkamélység biztonsággal érhető el.

A Gaspardo Magnum, a modellcsalád legnagyobb függesztett gépe. Agresszív szögállású késszárak, 115 cm szabad vázmagasság jellemzi ezt a konstrukciót, amivel érdemben 45 cm-en, vagy annál mélyebben végezhetünk középmély lazítást. A típuscsalád legrobusztusabb tagja a Diablo, ami már vontatott kivitelű. 140 cm-es gerendelymagasság és 45-50 cm művelési mélység jellemzi. 

Tekintse meg a Gaspardo lazítók legfontosabb tulajdonságait, előnyeit bemutató videót is!

Az aktuális Gaspardo akciókért és készletért érdemes felkeresnie KITE gépértékesítőjét!

Kite