fbpx

Frontálisan ütközött egy kistraktor és egy személyautó

Írta: Barna Ferenc - 2022 április 13.

Baleset történt Tiszafüreden, a Gyártelepi úton, a Füredi út találkozásának közelében hétfőn délelőtt – frontális ütközött az autó és a traktor.

Személyautó és kistraktor ütközött
Egytengelyes pótkocsit vontató kistraktor szenvedett balesetet (Fotó: SZOLJON)

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt folytat eljárást

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy helyi lakos személyautóval közlekedett Tiszafüreden, a Gyártelepi úton április 11-én a késő délelőtti órákban.

A sofőr haladása során áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy mezőgazdasági vontatóval. A baleset következtében a lassú járművel közlekedő tiszaszőlősi lakos – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az illetékes rendőrkapitányság közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt indított eljárást az ügyben.

A traktor vezetője saját erőből nem tudott kiszállni

A város hivatásos tűzoltói emelték ki a munkagép sofőrjét, és adták át a mentőknek ellátásra. Az egység áramtalanította a járműveket, valamint a személyautó üzemanyagfolyását is megszüntették.

A balesetek megelőzése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) együttműködési megállapodást kötött – a fokozott figyelem elvárt a közlekedés minden résztvevőjétől.

Forrás: SZOLJON
Összeállította: Barna Ferenc