fbpx

Az új üzemben, már frissített Rostselmash traktorok készülnek

Írta: Farkas Imre - 2024 május 29.

A frissített megjelenésű Rostselmash 2400 traktorok elkezdtek legördülni a cég új üzemének szállítószalagjairól.

A felhasználók visszajelzéseinek köszönhetően számos nem csak praktikus, hanem esztétikai változtatás is történt a traktorok kialakításában. Az oldalsó burkolatok megjelenését a légáramlatok mozgásának figyelembevételével módosították. Ezenkívül a motorteret acél pajzsokkal borították, amelyek védik a nedves körülmények között végzett munka során.

RSM-2400 traktor
Az oldalsó burkolatok megjelenését a légáramlatok mozgásának figyelembevételével módosították – fotó: https://rostselmash.com/

A további elemek között említhetjük azokat a könnyen eltávolítható acél szerkezeteket, amelyek a mezőgazdasági gép belső rendszereit eltakarják a nagy szárú növények, például a napraforgó vagy a kukorica tarlójának sérülésétől. Beépítésre került egy burkolat, amely lefedi a levegő bemeneti és kipufogócső kommunikációját a jobb oldalon. Acél védelem látták el a két üzemanyagtartályt összekötő csövét is. A bejárati ajtó új keretet és kapaszkodókat kapott.

RSM-2400 traktor
Átalakult az orrmaszk – fotó: https://rostselmash.com/

A hűtőrács feletti motorháztető „maszkja” átalakult: egy nagy nyílást 4 darab négyzet alakú „foglalat” váltott fel, aminek köszönhetően a traktor megjelenése kifejezőbb lett. A tükörtartók ívelt formát kaptak, ami megkönnyíti a karbantartást és könnyebb hozzáférést biztosít a különböző alkatrészekhez. A jobb oldalon egy 16 literes mosdó található, amely szintén a kezelők igényeit elégíti ki.

A kabin belseje is megváltozott. A színséma a sötétről világosabbra való átmenete miatt tágasabbnak tűnik.