fbpx

A legújabb intelligens technológiák a John Deere-től

Írta: Sajtóközlemény - 2023 október 27.

A John Deere, az AGRITECHNICA 2023 kiállításon egy teljesen új standkoncepció keretében, egyszerre mutatja be a legújabb technológiai megoldásait, mind a növénytermesztő-, mind az állattenyésztő gazdák számára.

Az AGRITECHNICA standon a fő európai termelési rendszerek – tejtermelés, állattenyésztés és gabona-termesztés – mellett megtekinthetők más gyártók, például a Lemken, a Xarvio és a Yara által gyártott eszközök is.

Azzal, hogy a John Deere helyet ad standján a fenti márkáknak is, azt üzeni a vegyes flottával rendelkező, és különböző technológiákat alkalmazó gazdálkodóknak, hogy őket is szívesen látják, és számítanak rájuk.

Okos gazdaság, nagyobb nyereség

A John Deere „Okos gazdaság, nagyobb nyereség” mottójával összhangban a vállalat a legújabb, naprakész gyakorlati megoldásokat és termékeket kínálja, a termelési ciklus egészére, betakarítástól betakarításig.

Az egyes fázisok során gyűjtött adatok a hozam növelésére szolgálnak a növényvédőszer- és műtrágyahasználat csökkentése érdekében. A John DeereOperationsCenterTM a feldolgozott adatok alapján optimalizálja a termelési folyamatokat a gazdálkodók, tanácsadók és más érintettek számára.

Tejgazdaság és állattenyésztés

A John Deere a termelési ciklus minden egyes lépéséhez kínál technológiai megoldásokat, a szerves trágyázástól kezdve, a vetésen, a kaszáláson és betakarításon át, a szarvasmarhák takarmányozásáig.

Az AutoPathTM és a HarvestLabTM a John Deere két fő technológiai megoldása a tejgazdaságok és állattenyésztők számára. A HarvestLabTM érzékelő segítségével, a szerves trágya sávos talajművelési technológiával juttatható ki a talajba tökéletesen a vetés előtt. Az AutoPathTM lehetővé teszi a vetőmagok pontos elhelyezését a trágyázott sávra vetéskor. A See&SprayTM technológia komoly megtakarítást tesz lehetővé a vegyszerek mennyiségének minimalizálásával.

Gabonatermesztés

A John Deere az AGRITECHNICA 2023 kiállításon bemutatja az egyes termelési lépések optimalizálását szolgáló technológiai újításokat, az első talajmintavételtől kezdve a művelésen, a vetésen, a növényvédelmen és a trágyázáson át, egészen a betakarításig.

A gabonaminőség-érzékelő technológia például betakarítás közben folyamatosan vizsgálja a termést. Az olaj- és fehérjetartalom mérése lehetővé teszi a minőség valós idejű nyomon követését közvetlenül a kombájnból betakarítás közben. A rögzített adatokból differenciált térképek készülnek, amelyek segítenek csökkenteni a műtrágyahasználatot.

Partnerkapcsolatok

Sok gazdaság vegyes gépparkot és többféle digitális megoldást használ. A John Deere számára fontos, hogy a John DeereOperations Center™ adatai könnyen integrálhatók és megoszthatók legyenek, ezért épít ki új és hosszú távú együttműködéseket.

Az AGRITECHNICA kiállításon olyan partnerek mutathatják be a termelési rendszereiket, mint például a Xarvio és a Yara.

A John Deere nemcsak más digitális interfészek, hanem más gyártók felé is nyitott. Az AGRITECHNICA kiállításon először lesznek láthatók más cégek, például a Joskin és a Lemken eszközei és gépei a John Deere termelési rendszereiben.

John Deere ConnectedSupport™ és viszonteladók

A John Deere gépek csatlakoztathatóságának és úttörő műszaki megoldásainak a szükséges szolgáltatások biztosítanak stabil hátteret. A ConnectedSupport™ rendszer segítségével az üzemeltetési vezetők és a viszonteladók szükség esetén könnyen kapcsolódhatnak az adott gépekhez. Az esedékes kötelező karbantartások és az üzemzavarok időben, még az esetleges meghibásodás előtt észlelhetők, minimalizálva caz állásidőt, és növelve a John Deere gépek üzemidejét. A forgalmazóknak kulcsfontosságú szerepük van ebben, hiszen ők jelentik a kapcsolódási pontot a John Deere és az ügyfelek között. Ezért az AGRITECHNICA 2023 kiállításon reflektorfénybe kerülnek a forgalmazók is. Az ügyfelek a helyszínen találkozhatnak közvetlen kapcsolattartójukkal, hogy egyénre szabott megoldásokat találjanak a gazdaságuk termelési rendszeréhez.

A fenntarthatóság napjainkban

A John Deere standjánál lehetőség nyílik közvetlen eszmecserére a szakmabeliekkel. Stefan Vogelsang német gazdálkodó azt mutatja be, hogyan teljesítette a John Deere technológiájával „A termelőtől a fogyasztóig” EU-stratégiához kapcsolódó előírások követelményeit. A standon más gazdálkodók is elérhetők lesznek, akikkel megvitathatók a mezőgazdasági ágazat előtt álló aktuális kihívások.

A John Deere gépek és a hozzájuk kapcsolódó technológiai megoldások magyarországi forgalmazója a KITE Zrt.