fbpx

Beszédes hír: akkumulátor-céget vett a John Deere

Írta: Kohout Zoltán - 2022 január 18.

Ebben látják a jövőt – ennyire egyszerű.

 

elektromos töltő állomás

 

Kifejlesztik és szolgáltatják

A Deere & Company nemrég megállapodott az ausztriai székhelyű Kreisel Electric akkumulátortechnológiai szolgáltató többségi tulajdonának megszerzéséről. A Kreisel nagy energiasűrűségű, nagy tartósságú elektromos akkumulátormodulokat fejleszt, és a maguk fejlesztette töltési infrastruktúrát (CHIMERO) használja. A Kreisel 2014 óta merülőhűtéses elektromos akkumulátormodulok fejlesztésére összpontosított, differenciált akkumulátortechnológiát és akkumulátor-pufferelt töltési infrastruktúrát kínál, és haszongépjárműveket, terepjáró, tengeri, e-motorsportot és más nagy teljesítményű gépeket szolgál ki.

 

A Deere integrálja e hajtásláncokat is

A John Deere az akvizícióról szóló közleményében azt írta, hogy az akkumulátorok iránti kereslet a kizárólagos és a hibrid meghajtási rendszerek területén folyamatosan bővül, ezért a John Deere portfóliójába tartozó egyes termékek (például a gyepápoló gépek, kistraktorok, kompakt traktorok, stb.) elsődleges energiaforrásként kizárólag akár akkumulátorra is támaszkodhatnak. A John Deere pedig olyan technológiákba akar befektetni és fejleszteni, amelyek az innováció és az értékteremtés mellett zéró károsanyag-kibocsátású meghajtórendszerekkel szolgálják a jövőt. A mostani befektetés lehetővé teszi a John Deere-nek, hogy optimálisan integrálja a jármű- és hajtáslánc-konstrukciókat a nagy energiasűrűségű akkumulátorcsomagok köré, miközben a Kreisel töltési technológiáját kihasználva kiépíti az ügyfelek számára szükséges infrastruktúrát.

A Kreisel egyébként megtartja nevét és apparátusát is.

Arról jelenleg nincs információ, hogy a vásárlók számára mikor lesznek elérhetőek az ilyen meghajtású gépek a John Deere-től.