fbpx

Új hátsó kerék súlyrendszer kis traktorokhoz

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 12.

Az új SoEasy (Mini) innovatív súlyrendszer a traktorok hátsó kerekeinek terhelésére, ami a könnyű kezelhetőségével tűnik ki. Az egyedülálló Fail-Safe-System gondoskodik arról, hogy a kiegészítő súlyok ne eshessenek le a traktor kerekéről a rögzítőcsavar meghibásodása esetén.

Az alacsonyabb teljesítményosztályú traktorok hátsó kerekeinek pótsúlyaitól a felhasználók rugalmasságot várnak el, ami az egyszerű és gyors össze- és szétszerelés lehetőségét jelenti.  Ezért a súlyrendszerek gyártására specializálódott francia EasyMass, egy speciális csatlakozó egységet fejlesztett ki, amely közvetlenül a traktor hátsó tengelyére rögzíthető és erre helyezhetők fel a súlyok. Ez lehetővé teszi a súlyok felszerelését és cseréjét az összes szokásos méretű traktor hátsó traktorfelnin.

Ellentétben a traktorok további hátsó keréksúlyaira általában használt megoldásokkal, a SoEasy (Mini) tartalmaz egy második biztonsági réteget is. A Fail-Safe-System biztosítja a súlyokat az első biztonsági szint (csavarok/csavarok) meghibásodása esetén. Ennek a rendszernek köszönhetően még extrém körülmények között is (pl. traktor 40 km/h sebességgel) lehetetlen a kerék súlyának leesése.

A SoEasy (Mini) egy univerzális csatlakozási megoldás segítségével – amely közvetlenül a traktor hátsó tengelyének karimájához rögzíthető – lehetővé teszi egy univerzális kiegészítő hátsó keréksúly használatát. Ez a súly minden szabványos traktorfelnimérethez illeszkedik. Ez rendkívül rugalmas súlyozási rendszerré teszi, mivel ugyanazon súlyok alkalmazhatók különböző traktorokon.

Az univerzális csatlakozás lehetővé teszi a súly gyors felhelyezését vagy eltávolítását a felniről, kevesebb mint öt perc alatt. Ez megkönnyíti a terhelés beállítását az üzemanyag-megtakarítás és a talajtömörödés mértékének csökkentése érdekében, ha nincs szükség további terhelésre.

Forrás: https://easymass.fr/