fbpx

Deutz-Fahr az Agritechnica 2023 kiállításon

Írta: Kiss Bertalan - 2023 december 07.

A DEUTZ-FAHR az Agritechnica 2023 kiállításon összesen 19 modellből álló kínálatot mutatott be a 2024-es évre vonatkozóan, a legkisebb, 59 lóerős 3-as szériától a legnagyobb, 336 lóerős 9 TTV sorozatig.

Az új 5D és 5D KEYLINE „PowerShuttle” terhelés alatt kapcsolható irányváltóval

Az 5D-széria megtartja az előző generáció, előnyös tulajdonságait, de számos újdonságot kínál, mint például az új üzemanyagtartály-elhelyezés, homlokrakodó-előkészítés (ReadyKit), a nagyobb teljesítményű hidraulikarendszer (20%-kal nagyobb áramlás) és a vadonatúj InfoCentre+ műszerfal 3,5 collos színes LCD kijelzővel.

A 95 és 105 lóerős modellek mellett egy 75 lóerőssel bővült a kínálat, amely AdBlue nélkül teljesíti a Stage V besorolást. Az optimális teljesítmény-tömeg aránynak köszönhetően az 5D traktorok kiválóak szénakészítéshez, vetéshez és növényápolási munkákhoz. A kompakt méreteknek köszönhetően ideálisak akár szűk helyeken, például istállókban vagy nagy kiterjedésű szőlőültetvényeken történő munkavégzésre is.

Az 5D Keyline-széria többcélú traktorai immáron PowerShuttle váltóval is kaphatók, amely nemcsak a szántóföldi munkáknál előnyös, de közúti szállításoknál és gazdaságon belüli munkákhoz is, a SenseClutch, a ComfortClutch és a Stop&Go funkcióknak, valamint az elektro-hidraulikus mellékhajtásnak (PTO) működtetésnek köszönhetően is. A négy új típus a 65-102 LE közötti tartomány fedi le.

DEUTZ-FAHR 5D-széria műtrágyázás közben
DEUTZ-FAHR 5D-széria műtrágyázás közben

5DF traktorcsalád / 2024

Már a kiállítás ideje alatt megkezdték a DEUTZ-FAHR specializált traktorkínálatának piaci bevezetését, a belépőszintű traktoroktól, a prémium TTV modellekig, 51 és 126 lóerő között. E termékcsalád magját, az 5DF-et (90-116 LE) továbbfejlesztették, és mostantól számos kiegészítő opcióval rendelhető. Az 5 DF platform 2024-es csomagja tartalmazza az elektronikus hátsó emelés-vezérlést rezgéscsillapítással, további hidraulikus kivezetéseket, az első emelőszerkezetet és mellékhajtást, valamint az exkluzív független elsőtengely-felfüggesztést. Az új opciókkal az 5DF traktorcsalád növeli a termelékenységet és munkakomfortot a szőlő- és gyümölcsültetvényeken, mert nagyobb talajsebességgel és többféle munkagéppel alkalmazhatók.

DEUTZ-FAHR 5115 DF traktor
DEUTZ-FAHR 5115 DF traktor

Új 5 KF / 5 KM

Az 5K típusok 2023 júliusi bevezetése után, a DEUTZ-FAHR kiegészíti a lánctalpas traktorok kínálatát az új 5KF és 5 KM modellekkel, 75 és 116 lóerő közötti teljesítménnyel. Míg az 5KF-et elsősorban szőlő- és gyümölcsöskertekben, dimbes-dombos körülményekhez tervezték (teljes szélesség 1,36-1,75 m), addig az 5 KM sorozat szélesebb lánctalppal (teljes szélesség 1,75-1,80 m) és alacsony súlyponttal rendelkezik. Több mint 6 tonnás önsúlynak és intelligens szerkezetének köszönhetően az 5 KM sorozat egyaránt alkalmas gyümölcsösökben és szabadföldön történő munkavégzéshez. Mindkét szériát a megbízhatóság és költséghatékonyság jellemzi.

DEUTZ-FAHR 5KF traktor
DEUTZ-FAHR 5KF traktor

Az új 6160.4 TTV – 6180 TTV

Az öt új típus fokozatmentes, TTV sebességváltóval, 4 és 6 hengeres motorokkal, 161 LE és 192 LE maximális teljesítmény között jól kiegészítik a 6 TTV-széria kínálatát. Alacsony üzemanyag-fogyasztással és az új, akár 350 literes üzemanyagtartállyal jelentősen megnő a folyamatos munkaidő. A fokozatmentes TTV sebességváltó munkakomfort tekintetében új mércét jelent: 50 km/h sebességet tesz lehetővé minden modellnél, alacsony motorfordulatszámon, csökkentve a zajt és fogyasztást. Továbbá, a maximum 13,5 tonnás össztömeg mintegy 1 tonnával nagyobb hasznos teherbírást tesz lehetővé a korábbi modellekhez képest.

Az új CleanOil hidraulikarendszerrel, amely akár 60 liter kivehető olajkapacitással rendelkezik, megelőzhető a sebességváltó olaj nem kívánt szennyeződése, és jelentősen meghosszabbodik az alkatrészek élettartama.

A 6 TTV sorozat új modelljeinek MaxiVision fülkéi különböző felszereltségi szintekkel választhatók. A MaxiVision+ az újonnan kifejlesztett vegyes konfigurációt tartalmazza két mechanikus és két elektrohidraulikus hátsó szeleppel. A MaxiVisionPro kivitellel a kezelő akár öt teljesen elektromos vezérlőszelepet és az ergonomikus MaxCom kartámaszon lévő, opcionális 12 collos iMonitor előnyeit élvezheti. Minden MaxiVision fülke az új, 65%-kal nagyobb XLargeVision visszapillantó tükrökkel van felszerelve, de olyan extra megoldások is kérhetők, mint a nyitható első ablak, a mobil eszközök többféle tartója, a kivehető hűtődoboz, valamint az új 4.1 prémium hangrendszer mélynyomóval együtt.

DEUTZ-FAHR 6180 TTV traktor
DEUTZ-FAHR 6180 TTV traktor

SDF intelligens gazdálkodási megoldások mindenkinek

Az új iMonitor H5 szoftverrel a DEUTZ-FAHR traktorok kezelése sokkal könnyebbé és intuitívvá vált. Az iMonitor-ról, a gép minden funkcióját egyetlen központi képernyőről vezéreljük. A grafikus ikonok és kezelőelemek új dizájnján kívül, újdonság a nappali üzemmód, amely napsütésben is tökéletes láthatóságot biztosít. Továbbá új alkalmazási funkciók is rendelkezésre állnak, mint például, az AB-vonalak/jelzőpontok kezelése, új eszközkezelő a precízebb adatkezelés érdekében, virtuális F billentyűk a további személyre szabott működéshez, gyorsabb eszközbeállítás, egyszerűsített TASKS munkafolyamat és még sok más. A H5 segítségével akár 255 szakasz is felügyelhető az iMonitorba integrált feladatvezérlőn keresztül, és akár 2 alkalmazástérkép is használható egyidejűleg, változó sebességű vezérléssel.

Továbbá minden DEUTZ-FAHR HHP traktorhoz mostantól 5 év adatforgalom is jár, amely maximalizálja a munkák hatékonyságát.

HVO (hidrogénezett növényi olaj) üzemanyag-tanúsítvány

A fenntarthatóság és a környezettudatosság alapján a DEUTZ-FAHR, a HVO (hidrogénezett növényi olaj) üzemanyagok tanúsítása mellett döntött, a DEUTZ és FARMotion Stage V motorok esetében. A HVO megújuló és szerves anyagokból készül, tökéletes és tisztább alternatívája a klasszikus dízelüzemanyagoknak és fontos része a mezőgazdasági ágazatok CO2-kibocsátáscsökkentésének.

DEUTZ-FAHR traktorok akár 5 év garanciával és távdiagnosztikával

– Az SDF-ExtraCare kiterjesztett fedezeti ajánlat akár 5 év/5000 órás garanciát biztosít.

– Az 5 év/5000 órás garanciaajánlat az 5DV/DS/DF/D TTV, 5/TB, 6C, 6.4, 6, 6, 7, 8 és 9 sorozatú traktorokra vonatkozik.

Az 5 év/2500 óra garanciaajánlat a 4E, 5DV/DS/DF/DF/DF Ecoline/5DF Keyline/D/D Keyline szériákhoz érhető el.