fbpx

Fél évszázados a Cummins jamestowni motorgyára

Írta: Farkas Imre - 2024 július 30.

A Cummins Inc. Jamestown Engine Plant (JEP) 50. évfordulóját ünnepli. Ez a mérföldkő egy fél évszázados élvonalbeli mérnöki tevékenység, elkötelezett munkaerő, valamint a közösség és a fenntarthatóság iránti elkötelezettség.

1974-es megalakulása óta a JEP a motorgyártás élvonalába tartozik, nemrég ünnepelte 2,5 milliomodik motorjának gyártását, és folyamatosan ipari szabványokat állít fel a minőség, a hatékonyság és az innováció terén. Az üzem sikere a múlt és a jelenlegi alkalmazottak kemény munkájának és elhivatottságának, valamint a jamestowni közösség támogatásának bizonyítéka.

Cummins Jamestown Engine Plant
A Cummins a közelmúltban bejelentette, hogy 452 millió dolláros beruházást hajt végre a 998 000 négyzetláb alapterületű jamestowni létesítménybe – fotó: https://www.cummins.com/

A JEP folyamatosan fejlődött, csökkentette a károsanyag-kibocsátást és javította az üzemanyag-hatékonyságot, hogy megfeleljen a piac változó igényeinek, úttörő fejlődést hozva a motortechnológia terén. Az üzem korszerű létesítményei, valamint a kutatás és fejlesztés iránti elkötelezettsége a Cummins globális működésének kulcsszereplőjévé tették. A Cummins a közelmúltban bejelentette, hogy 452 millió dolláros beruházást hajt végre a 998 000 négyzetláb alapterületű jamestowni létesítménybe, hogy megalkossák az iparág első olyan belső égésű motorplatformját, amely számos alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású tüzelőanyag-típussal, köztük a földgázt is képes üzemelni és összhangban áll a vállalat Destination Zero stratégiájával.

„A jamestowni motorgyár 50 éves fennállásának ünneplése büszke pillanat mindannyiunk számára a Cumminsnél” – mondta Jennifer Rumsey, a Cummins elnök-vezérigazgatója. „Egyedülálló helyzetben vagyunk, hogy az iparágvezető termékek tervezése és gyártása terén szerzett több évtizedes tapasztalatra építhessünk itt Jamestownban, ideértve iparágunk első nagy teherbírású X15N motorját, amely idén piacra kerül.”

Cummins Jamestown Engine Plant

A JEP sikere szorosan összefonódik a helyi közösséggel. Az évek során az üzem hozzájárult a helyi gazdasági növekedéshez, munkahelyeket biztosított és számos közösségi kezdeményezést támogatott. A JEP évente 1 millió dollárral járul hozzá a közösséghez jótékonysági adományokkal és az alkalmazottak önkéntes munkaóráival. A JEP által az ügyfeleinek kínált innovatív munka és a csúcsminőségű termékek bizonyítják a Cummins elkötelezettségét a fenntarthatóbb jövő és a világra gyakorolt ​​tartós hatás megteremtése iránt.

Miközben a JEP ezt a jelentős mérföldkövet ünnepli, a Cummins a jövőre összpontosít. Az üzem továbbra is vezető szerepet tölt be az innovatív és fenntartható energiamegoldások fejlesztésében, biztosítva, hogy továbbra is a Cummins globális gyártási hálózatának sarokköve maradjon.

Forrás: https://www.cummins.com/