fbpx

A CNH az Intelsat-tal bővíti a hálózati kapcsolatot

Írta: Farkas Imre - 2024 június 03.

A CNH és az Intelsat, mint az egyik legnagyobb integrált műholdas és földi kommunikációs hálózat üzemeltetője bejelentette együttműködését, amely elsőként biztosít a gazdálkodóknak mindenütt internet-hozzáférést egy strapabíró műholdas kommunikációs (SATCOM) szolgáltatáson keresztül. Egy új szándéknyilatkozat alapján az Intelsat többpályás internethozzáférést, valamint könnyen használható műholdas terminálokat biztosít a távoli helyeken működő CNH-berendezések és eszközök csatlakoztatásához.

A SATCOM területén szerzett 60 éves tapasztalatával az Intelsat képességei kiterjednek a geoszinkron és az alacsony Föld körüli pályákra is, így a CNH márkái által gyártott gépek üzemeltetői számára a piacon páratlan SATCOM-lefedettséget kínál. Az Intelsat robusztus, ipari minőségű termináljai már most is kritikus ipari alkalmazásokat szolgálnak ki, beleértve a katonaságot és a légitársaságokat is. Az ügyfelek szigorúan tesztelt terminált fognak használni, amely könnyen csatlakoztatható, és bizonyítottan ellenáll a szélsőséges időjárási viszonyoknak, valamint a mezőgazdasági berendezések és tevékenységek által keltett vibrációnak, illetve ütésnek.

SATCOM-lefedettség
A felhőn keresztül is kommunikálnak a gazdálkodóval, biztonságosan cserélnek adatot, és megkapják a gazdálkodó útmutatásait – fotó: https://media.cnh.com/

Ez az ajánlat először 2024 második felében válik elérhetővé a brazíliai gazdálkodók számára, ahol a ConectarAgro Rural Connectivity Indicator szerint a mezőgazdasági használatra rendelkezésre álló terület mindössze 19%-a rendelkezik nagy sebességű internet-hozzáféréssel. Az ügyfelek a CNH termékek márkakereskedőire támaszkodhatnak majd az Intelsat hardver- és szolgáltatásaktiválásának telepítésében, illetve támogatásában. Ezt követően a vállalatok azt tervezik, hogy kiterjesztik együttműködésüket az Egyesült Államokra, Ausztráliára és más régiókra.

Az internetkapcsolat központi szerepet játszik a precíziós mezőgazdaság révén a termelékenység és a hozam növelésében, mivel a gazdálkodók intelligens gépei munka közben kapcsolódnak egymáshoz és koordinálják egymást. A felhőn keresztül is kommunikálnak a gazdálkodóval, biztonságosan cserélnek adatot, és megkapják a gazdálkodó pontosan meghatározott útmutatásait az általuk elvégzett munkákra vonatkozóan. Míg sok ügyfél kielégíti ezt az internetkapcsolati igényt a CNH piacvezető globális mobil virtuális hálózatával, a meglévő mobil tornyok nem teszik lehetővé az átfogó kapcsolatot. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint a világ felszínének kevesebb mint 33%-a rendelkezik mobilhálózati lefedettséggel.

forrás: https://media.cnh.com/