fbpx

A világ minden tájáról összefogtak a szállítmányozók

Írta: Sándor Ildikó - 2023 április 06.

Még most is zajlik Törökországban a február eleji földrengés okozta romos épületek újjáépítése és helyreállítása, amiből több vállalat is kivette a részét, többek között a cargo-partner is.

Mint tudjuk, 2023. február 6-án olyan földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, ami több mint 50.000 ember életét követelte. Emellett súlyos rombolást végzett a helyi infrastruktúrában, sokakat tett nincstelenné és vágott el a létfontosságú erőforrásoktól. A katasztrófáról és rombolásáról értesülve az olvasóink által is ismert cargo-partner azonnali segélyszállítmányokat küldött a mentések támogatásához.

Kursad Tanriverdi, a cargo-partner törökországi ügyvezetője lapunknak nyilatkozva elevenítette fel az eseményeket: „első lépésként a vállalat több teherautónyi segélyszállítmányt küldött (vizet, élelmiszert, takarókat és higiéniai termékeket) a súlyosan érintett Adana és Antakya lakói számára. A földrengés után pedig 14 teherautóval 20 konténerházat, 20 menedéksátrat, áramgenerátorokat, szerszámokat, matracokat, takarókat, palackozott vizet és különböző élelmiszereket vitt a térségbe. Emellett az osztrák haderő katasztrófaelhárító egység felszerelésének (AFDRU) Adanába szállításában is részt vett, katonákat, mérnököket, orvosokat, mobil laboratóriumot is szállítva, és koordinálva a mentőfelszerelést szállító repülőgép kirakodását. De megszervezték egy 405 m²-es sátor szállítását is, amit egy dél-törökországi kikötővárosban (Iskenderun) állítottak fel, itt a mai napig megszállhatnak az otthonukat elvesztett családok.

cargo sátor
405 m2-es sátrat állítottak fel – nagy segítség azóta is

A segélyszállítmányokon kívül a cargo-partner számos munkatársa is támogatni kívánta (a világ minden tájáról) a földrengés sújtotta területeken élőket és a helyi segélyszervezeteket. A pénzadományok lehető leghatékonyabb felhasználása érdekében a cargo-partner létrehozott egy dolgozói adományszámlát, amelyre eddig összesen 200.000 eurót került átutalásra.

Az info-logisztikai szolgáltatóként ismert cargo-partner légi, tengeri, vasúti, közúti szállítmányozási és raktározási megoldásaival van jelen világszerte. Legutóbb pedig az első, fenntartható repülőgép-üzemanyag felhasználásával történő szállításukba nyertek bepillantást nálunk az olvasók, mikor a Bécsből induló, a texasi Dallas Fort Worth nemzetközi repülőtérre érkező járatról írtunk.