fbpx

A sofőr beszorult a gépjárműbe – baleset

Írta: Barna Ferenc - 2023 április 06.

Személyi sérüléses baleset történt a 68154-es úton, Belezna közelében kedden a kora délelőtti órákban – egy traktor és egy személyautó ütközött össze.

Traktor az úton
A mezőgazdasági munkagépek sok esetben a megszokottaktól eltérően több helyet foglalnak el az úton, illetve lassabban közlekednek, mint a forgalom általános üteme (fotó: Nagykanizsa HTP)

Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása

„A rendelkezésre álló adatok alapján 2023. április 04-én 08 óra 30 perc körül egy 75 éves beleznai férfi közlekedett személyautóval a 68154-es számú mellékúton Nagykanizsa felől Belezna irányába, amikor egy enyhén jobbra ívelő útkanyarulatban a gépkocsija bal elejével nekiütközött a vele szemben közlekedő mezőgazdasági munkagép bal hátsó kerekének.

Az ütközéstől a személyautó szalagkorlátnak csapódott, vezetője súlyos sérüléseket szenvedett” – olvasható az MRFK közleményében, melyet a zalai hírportál kapott meg.

A személyautó sofőrje a gépjárműbe szorult, őt nagykanizsai hivatásos tűzoltók emelték ki a járműből, majd átadták a mentőknek.

Személyautó, baleset
A balesetet szenvedett jármű (fotó: Nagykanizsa HTP)

Türelmesebb, körültekintőbb vezetés mindkét fél részéről

Annak érdekében, hogy a közúti közlekedésben résztvevők biztonságban használhassák az országos utakat és a mezőgazdasági termelők végezhessék munkájukat, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) még 2021-ben együttműködési megállapodást kötött.

Közúti balesetek, infografika
A személyi sérüléses közúti balesetetek számának alakulása az első negyedévben, éves megoszlás (infografika: MTI/KSH)

Forrás: Dél-Zala Press