fbpx

Szalmaexpressz, amely a zsineget is automatikusan leszedi

Írta: Farkas Imre - 2024 október 07.

Eddig a szögletes szalmabálák kötözőzsinórjait manuálisan kellett eltávolítani a bálák felnyitásakor, mielőtt azokat az almozórendszerbe adagolták volna. Ez azt jelentette, hogy egyszerre csak egy új bála kerülhetett a rendszerbe.

A BETEBE Straw Express elsőként teszi lehetővé a bálazsinegek automatikus eltávolítását a szalmabálákról, ezáltal minimalizálva a hibalehetőségeket a pihenőboxos, lejtős padlós vagy mélyalmos rendszerekben. Az automatikus kötözőzsinór-eltávolításnak köszönhetően akár tizenkét szalmabálát is helytakarékosan lehet tárolni egy bálaadagolóban. Az almozórendszerrel kombinálva teljesen automatikus almozást biztosít, és a por kialakulását is minimálisra csökkenti az istállóban. A helytakarékos rendszer új építésű istállókban és meglévő létesítményekben egyaránt telepíthető.

Betebe szalmaexpressz almozó
Teljesen automatikus almozást biztosít

A BETEBE Straw Express az automatikus kötözőzsinór-eltávolítás révén munkát takarít meg, és a bálaadagoló rendszerének köszönhetően nagyobb rugalmasságot és jobb munka minőséget biztosít az almozás során. Ezeket az előnyöket a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) EuroTier 2024 innovációs versenyének bíráló bizottsága ezüstéremmel ismerte el.

Forrás: https://www.eurotier.com/en/awards/innovation-award