fbpx

Korábban még Arbos volt, mára Lovol lett

Írta: Farkas Imre - 2023 november 24.

A korábbi Agritechnicán még Arbos márkanév alatt mutatkoztak be a nagy múltú újra feltámasztott olasz márka új fejlesztésű gépei, aztán az elmúlt években tulajdonosváltáson ment át az Arbos és az idei Hannoveri kiállításon már az új tulajdonos a kínai Weichai Lovol Co. Ltd. standján, Lovol márkanév alatt jelentek meg a jellegzetes Zöld fehér erőgépek. az egykori olasz márkára való utalásnak még az írmagját is letüntették minden gépről.

P7240 Lovol Hulk traktor
A választék zászlóshajó modelljeként a P7240 Lovol Hulk típust vonultatták fel

Egy teljes választékot felvonultattak zöld-fehér színekben, amelynek zászlóshajó modelljeként a P7240 Lovol Hulk típust mutatták be. Míg korábban korszerű nyugat-európai gyártók Kohler, FPT, ZF komponenseiből épültek fel az erőgépkínálatuk csúcsmodelljei, addig a kínai tulajdonosváltást követően minden kínai származású komponensre cserélődött. A traktor lecsupaszított erőátviteli vázát is bemutatták Weichai motorral.

P7240 Lovol Hulk traktor váz
Most már csak kínai komponensek alkotják a traktor erőátviteli vonalát

A P7000 széria egy 220 és 240 lőerős modellből áll, CVT fokozatmentes nyomatékátvitellel. A gyártó tájékoztatása szerint a kínai motor 40 %-os nyomatékrugalmassággal rendelkezik, amelyhez igen kedvező, 210 g/kWh fajlagos üzemanyagfogyasztás párosul. A szórólap szerint az áramvonalas, magas kényelmi színvonalat nyújtó, légkondicionált fülkéjének zajszintje 80 dBA alatt van.