fbpx

Forgóborona, talajmaró már frontfüggesztésre is

Írta: Farkas Imre - 2020 május 18.

Egy kiegészítőkeret felszerelésével a traktor mellső függesztésére is szerelhetők az olasz ALPEGO BF és RM forgóboronák, illetve az FG; FZ talajmarók.

Az új keretrendszer egyszerűen és gyorsan rákapcsolható a művelőeszköz furatos–füles vázszerkezeti elemeire. A forgóboronák, illetve talajmarók TLT hajtóműve – egy kiegészítővel – lehetővé teszi a mindkét irányból történő meghajtást. Az FG vízszintes tengelyű talajmarók a gyomok, növényi maradványok kiváló minőségű aprítására és talajba keverésére tervezték. Nagy szilárdságú acélból készül, 2,5 és 3 m munkaszélességben, 75-160 LE traktorokhoz. Az FZ változatot elsősorban nehéz talajviszonyokra, extrém munkakörülményekre javasolják.

A kiegészítő keret segítségével frontfüggesztésre kapcsolható művelő eszközök kedvezőbb súlyelosztást biztosítanak – fotó: https://www.alpego.com/

Szintén magas szilárdságú acélból gyártják, 3, 3,6 és 4 m munkaszélességben 110-280 LE közötti traktorokhoz. Mind a BF, RM forgóboronák, illetve az FZ, FG talajmarók alkalmazhatók hátsó függesztésben vetőgéppel kombinálva, vagy a fentebb említett kiegészítőkkel felvértezve frontfüggesztett csatlakozásban, szintén hátsófüggesztésű vetőgéppel kombinálva. Utóbbi esetben a kedvezőbb súlyelosztás sokkal jobb vonóerő kihasználást és – igénybevétel szempontjából – kedvezőbb feltételeket biztosít az üzemeltető erőgép vonatkozásában.