fbpx

Elülső felfüggesztésű Kuhn szárzúzó – rézsűművelő traktorokhoz tervezve

Írta: Szerkesztőség - 2012 augusztus 28.

A PAYSAGE PRO (LANDSCAPE PRO) eljárás keretén belül a KUHN azok igényeit kívánja kielégíteni, akik rézsűművelő traktort használnak (tájfenntartás, hegyvidéki gazdálkodás). Hamarosan kapható lesz a PRO fantázianevű elülső felfüggesztésű szárzúzócsalád két modellje: a PRO180 és PRO210 (munkaszélességük 1,75, illetve 2,10 m).

 

 

Könnyű, kompakt gép

Ennél az eszköztípusnál a kompakt felépítés kulcsfontosságú. A traktor-munkagép kapcsolat tökéletes stabilitása érdekében optimalizálták a hárompontfüggesztő helyzetét. A munkagép minden traktortípussal használható, csatlakozópontjai ugyanis 1. és 2. kategóriás munkagépekkel egyaránt kompatibilisek.
Annak érdekében, hogy a munkagép súlya és teljesítménye megfelelő arányban legyen, a teljes keretet rendkívül magas rugalmassági határral rendelkező VHEL acélból készítették.

Nagy teljesítmény

A nagy teljesítmény záloga az, hogy a KUHN 470 mm átmérőjű forgórésszel szerelte fel a szárzúzót. A gép vázszerkezetére csuklósan illeszkedik a szárzúzó egység, az Y-alakú láncos kések spirálisan kerültek elhelyezésre a forgórészen.
A standard változatnál a szárzúzó vázára 4 mm vastag fémborítást és hátsó peremet szegecseltek.

Megbízható meghajtás

A traktor teljesítménye és a munkakörülmények úgyszólván mellékesek; a PRO megbirkózik a feladattal. A központi meghajtás 540 percenkénti  fordulatszámú 82 lóerő esetén (ugyanez 125 lóerőnél 1000 1/perc). Alkalmazástól függően a PRO szárzúzó standard meghajtással, illetve a rotor forgását mechanikusan megfordító megoldással is felszerelhető.

Praktikus kiegészítők

Ha a PRO-t a rotor forgását mechanikusan megfordító meghajtással szerelik fel, akkor a géphez csatlakoztatható:

– hidraulikusan szabályozott forgócsapra szerelt elülső burkolat,

– a rotorforgás irányváltójának hidraulikus szabályozója.

Ezzel a két eszközzel a felhasználó úgy tudja változtatni a gép körülményeknek megfelelő beállításait, hogy ehhez nem kell elhagynia a vezetőfülkét.