fbpx

Bemutatták Hannoverben…

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 13.

Automatizált tömörítési nyomás

KUHN VB 7100

A VB 7100 sorozat két bálázója fel van szerelve az új, szabadalmaztatott iDENSE rendszerrel. Egy nedvességszenzor mérései alapján a gép a tömörítési nyomást és a bála közepén a laza kezdőzónát automatikusan a tömörítendő anyaghoz és a körülményekhez állítja anélkül, hogy a vezetőnek be kellene avatkoznia. A kettős szorítókarral rendelkező intelligens rendszer a gyártó adatai szerint 140 kg/m3 tömörségig tömöríti a szalmabálákat. Modelltől függően 1,60, ill. 1,85 m maximális bálaátmérő lehetséges. A bálakamra négy hevederrel és három hengerrel működik, a vágóegység csoportos kapcsolású.

Bővített vetőkombináció

KVERNELAND E-DRILL

A Kverneland a forgóboronából és vetőgépből álló vetőkombinációinak kínálatát az e-drill maxi plus modellel bővítette ki. A hárompontos kombináció összes tartálytérfogata 2100 l, amely két tartályra osztható. Ez a felhasználás különféle formáit teszi lehetővé, pl. a vetéssel azonos időben végzett műtrágyázást. Erre a célra két egymástól független adagolóberendezést és két elektronikus töltöttségi szintet érzékelő szenzort szereltek fel.

 

A harmadik generáció

KUBOTA M7003

A Kubota az új M7003 sorozattal tovább folytatja a középső kategóriájának fejlesztését. A motort megfelel a Stage V környezetvédelmi besorolásnak, a DPF karbantartási ciklusidejét 3000 üzemóráról 6000 üzemórára emelték. A Powershift sebességváltóval a fékpedálvezérlés is bekerült a traktorba – a megálláshoz nincsen szükség a tengelykapcsolóra. A többlépcsős hidraulikus szervokormányzás a sebesség követelményeihez állítható. A vezetőfülkébe most már rendelhető automatikus klímaberendezés. Ezenkívül a hidraulikacsatlakozók vezérlőelemei szabadon programozhatók, és hozzárendelhetők a hidraulikacsatlakozókhoz.

Modern kivitel

LEMKEN ORION

A 4000–6000 literes szántóföldi permetezőgépek szegmensében helyezkedik el a Lemken új Orion sorozata. Jellemzője az egyszerű kezelhetőség, jó öblítési teljesítmény és az állomány felett optimálisan vezetett szórókeret. A 24–39 m szélességű alumínium szórókeret oldalirányban összecsukható, és paralelogramma függesztésű. Opcionálisan proaktív szórókeretvezetés kapható. A vezetési kényelemről a vonórúdrugózás, a tengelyrugózás és a tengelycsonkkormányzás gondoskodik. A permetezőgép ISOBUS-vezérlésű.