fbpx

Bemutatkozott a vadonatúj Jeep® Wrangler Polar Edition

Írta: Szerkesztőség - 2014 május 03.

Az új Jeep® Wrangler Polar különkiadás a 2013-as Frankfurti Autószalonon tartotta világpremierjét, újabb változattal gyarapítva a legendás Wrangler köré épített exkluzív, limitált szériás modellek számát.
A Jeep Wrangler Polar stíluselemei azokat a szélsőséges, kegyetlen klímaviszonyokat idézik, amelyekkel az Antarktiszon találkozhatunk. A jármű oldalán, az első kerékívek mellett elhelyezett „Polar” – azaz sarkvidéki – emblémán látható koordináta (déli szélesség 78°, keleti hosszúság 106°) az antarktiszi Vosztok helyét jelöli, azaz azt a pontot a Földön, ahol a legnagyobb hideget: -89,2°C-ot mérték.

A jármű megjelenését a hűtőmaszk fölött elhelyezett, fényes fekete Jeep logo, valamint a 18 colos, ugyancsak fényes fekete kivitelű könnyűfém keréktárcsák teszik még látványosabbá. Az új Jeep Wrangler Polar kiállását a motorházfedél egyedi, hegygerinc sziluettet ábrázoló, háromszínű matricázása, valamint az üzemanyagtöltő nyílás fekete Mopar fedele teszi még egyedibbé.
A beltérben gyöngyházfehér öltésekkel varrott, fekete bőrülések határozzák meg a hangulatot, a háttámla felső részébe hímzett „Polar” logóval. Alapfelszerelés a gyöngyházfehér öltésekkel díszített, magas fényű kerámiafehér keretekbe foglalt kezelőszervekkel ellátott fekete bőrkormány, valamint a fűthető első ülések. Szintén gyöngyházfehér varrást találunk a könyöklőn és a padlókonzol fedelén. A műszerfal utasoldali részén elhelyezett kapaszkodó, valamint a légbeömlők gyűrűi szintén magas fényű kerámiafehér árnyalatban pompáznak, ami a sarkvidéki gleccsereken megcsillanó fény kontrasztos hatását erősíti.

A Jeep Wrangler Polar különkiadás egyedi beltéri kialakítása vadonatúj kidolgozású műszeregységet kapott, magas fényű fehér műszerkeretekkel és ’Polar’ logós, kék műszerlapokkal. Az új Wrangler Polar belső terében abroncsmintázatú sárfogó szőnyeg teszi teljessé az egyedi megjelenést.

 

A Frankfurtban kiállított autót még egyedibb megjelenésűvé varázsoló, vadonatúj Hydro-kék szín mellett a Jeep Wrangler Polar limitált szériás modell Billet ezüstmetál és fényes fehér színben is megrendelhető.

Hogy a legkevésbé járható utakon is könnyedén boldoguljon, a Jeep Wrangler Polar-szériát Dana 30 első tengellyel és Dana 44 hátsó tengellyel szerelték fel. A legendás Wrangler terepalkalmasságról alapfelszerelésként kínált, Command-Trac NV241 kapcsolható, kétfokozatú terepváltó gondoskodik, 2,72:1 áttételű terepfokozattal. A biztonságos, megbízható terepjárási képesség érdekében a Wrangler Polar alapkivitelben kínálja a Trac-Lok részlegesen önzáró hátsó differenciálművet. A kézzel zárható hátsó differenciálművet kiváltó rendszer olyan, nyomatékérzékeny, mechanikus berendezés, amely csúszós vagy egyenetlen felületen – homokon, murván, havon vagy jégen – közlekedve is segít megőrizni a hajtott kerekek tapadását. A Trac-Lok automatikusan a jobb tapadási jellemzőkkel bíró hátsó kerékhez juttatja a rendelkezésre álló hajtóerőt, ezzel megakadályozva a másik hátsó kerék tapadásvesztését és elpörgését.

A kényelmi alapfelszerelés része az automata klímaberendezés, a bőrborítású multifunkciós kormánykerék, a fűthető első ülések, a magasságában állítható vezetőülés, az elektronikus járműinformációs központ (EVIC) és a sebességtartó automata.
A Jeep Wrangler Polar opcióként elérhető Dual Top kivitelben, amely a Sunrider® vászontetőt és a Freedom TopTM keménytetőt egyaránt tartalmazza. További feláras kiegészítő a Polar Pack 1 csomag, amely első oldallégzsákokat, valamint UConnectTM multimédiás tájékoztató, szórakoztató és navigációs berendezést tartalmaz 6,5 colos érintőképernyővel, 40 GB kapacitású merevlemezzel, USB- és AUX-csatlakozással, valamint DVD-lejátszóval.
Az új, limitált példányszámú modell megrendelhető az automatikus vagy kézi sebességváltóval szerelt, takarékos, 2,8 literes turbódízel erőforrással, vagy az automata sebességváltóval társított, 3.6 V6 benzinmotorral. Az előbbi, 2.8 CRD motor legnagyobb teljesítménye 200 LE (147 kW) 3 600/perc fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka az ötfokozatú automata sebességváltóval társítva 460 Nm 1 600-2 600/perc fordulatszám-tartományban. Ugyanez a motor a hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltóval szerelve 200 lóerőt, illetve 410 Nm forgatónyomatékot (2 600-3 200/perc) ad le.

A Wrangler modellcsalád 3,6 literes, hathengeres benzinmotorja, amely bizonyos piacokon a 2.8 CRD mellett megrendelhető a Polar limitált szériához, 284 lóerőt (209 kW) és 347 Nm forgatónyomatékot kínál. A motor kizárólag ötfokozatú automata sebességváltóval rendelhető meg. A Jeep több mint hetven éve számít egy egész járműkategória mértékadó márkájának a teljesítmény és sokoldalúság terén. A Jeep Wrangler minden idők leghíresebb Jeep modellje szerte a világon. A márka ikonikus képviselője, a Wrangler mindig is a szabadság különleges élményét nyújtotta az ügyfeleknek azáltal, hogy a legszélsőségesebb terepeken is tökéletes biztonságban képes boldogulni.

Ötvenkét centiméterrel nagyobb tengelytávjával és akár öt személy számára is kényelmes helyet nyújtó utasterével a Jeep Wrangler Unlimited a klasszikus Wrangler evolúciójának tekinthető. A Jeep Wrangler Unlimited a márka szélsőséges terepalkalmasságát a hétköznapi járművek kényelmével és sokoldalúságával társítja, ezáltal összkerékhajtású, négyajtós kabriót varázsol a verhetetlen terepbajnokból. A Jeep Wrangler és Wrangler Unlimited modellek Sport, Sahara és Rubicon felszereltségi szinten rendelhetők. A típusok összes kivitele megvásárolható a 2,8 literes, közös nyomócsöves, start/stop-technológiával felszerelt turbódízel motorral. A 3,6 literes, hathengeres benzinmotor kizárólag a Wrangler és Wrangler Unlimited típusok Sahara kiviteléhez kérhető.

CÍMKÉK terepjáró