fbpx

Bargam Elios 2700/18-250 szántóföldi vontatott permetezőgép – ha minden csepp számít

Írta: Szerkesztőség - 2012 szeptember 17.

Az INTERAT Zrt. által forgalmazott GAMBETTI-BARGAM permetezőgépek között széles választékban találhatók meg a vontatott szántóföldi permetezőgépek, hidraulikus működtetésű szórókerettel.
Az ELIOS 2700/18-250 típusú permetezőgép tartálytérfogata 2700 liter, munkaszélessége 18 méter, szivattyúja akár 250 litert szállít percenként.

Az ELIOS gépek azonban 16, 18, 20, 21 vagy 24 m-es, hidraulikus nyitású, oldalt záródó BDL vagy BDLA típusú szórókerettel is megvásárolhatók. A BDLA keretekre a légzsákos kiegészítés utólagosan is felszerelhető.

Mindkét típus (BDL, BDLA) esetében lehetőség van a kerettagok egyidejű nyitására, jellemzően a traktor saját hidraulikavezérlő karjával, amennyiben az erőgép kevés csatlakozóval rendelkezik. Mivel azonban minden kerettagot önálló munkahenger mozgat, így – leginkább egy elektrohidraulikus szeleptömb alkalmazásával – a tagok külön-külön mozgatására is lehetőség van.
A szórókereteket érdemes egy függőleges irányú rezgéscsillapító egységgel is kiegészíteni, amelynek erőssége pneumatikusan állítható. Ez a rugózó elem védi a keretet a talaj felől érkező rázkódásokkal szemben, így növelve annak élettartamát, valamint a szórás egyenletességét.
Minden vontatott permetezőgép alapfelszereltsége a nagyméretű tisztavíz átmosató tartály, a kézmosó víztartály, valamint az állítható nyomtávolság.

A permetezőgépek merev vonórúddal, nyomkövető vonószerkezettel vagy multifunkcionális vonóberendezéssel rendelhetők.
A Bargam permetező gépeklegjobb minőségű részegységekkel vannak szerelve; említést érdemelnek ezek közül az ARAG permetezőgép-szerelvények, elektromos szakaszolók, vegyszerbekeverők, az ANNOVI REVERBERI membránszivattyúk, valamint az ARAG és MÜLLER permetezőgép-szabályozó komputerek és sorvezetők.

Az INTERAT Zrt. magasan képzett szakemberei, szervizszolgálata és nagy raktárkészlete a felhasználók szempontjából növeli az üzemeltetés biztonságát.

Frank Péter

Interat Zrt.