fbpx

Az új Massey Ferguson MF ACTIVA S és MF BETA kombájnok

Írta: Szerkesztőség - 2014 szeptember 08.

Az új Massey Ferguson MF ACTIVA S és MF BETA kombájnok nagyobb motorteljesítményt, jobb vezetési és kezelési kényelmet illetve megnövelt betakarítási teljesítményt nyújtanak számos betakarítandó termény számára.

„Az új 5- és 6-ládás kombájnok maximális rugalmasságot kínálnak betakarítandó termények széles választéka számára minden európai körülményhez – még a rizshez is“, mondja Adam Sherriff, betakarítógép marketing vezető. „Azzal a teljesítménnyel, gazdaságossággal és megbizhatósággal rendelkeznek, amiket a piac legnagyobb szektora megkövetel és a kezelőiknek a legmodernebb technika, első osztályú komfort és kimagasló kezelőbarát megoldások felülmúlhatatlan kombinációját nyújtják, ami egy jól bevált és funkcionális dizájnon alapul.

 

 

Minden kombájn felszerelhető a piacvezető PowerFlow vágóasztallal, ami most az MF ACTIVA S modellekhez 6,8 m szélességig és az MF BETA 7370-hez 7,7 m szélességig kapható. A PowerFlow vágóasztal a betakarított terményt körbenjáró szalagokkal viszi be, jelentősen csökkenti a vágóasztal veszteségeit és gondoskodik kalásszal előre az egyenletes betáplálásról, ezáltal az áteresztő képesség repce aratásánál akár 73 százalékkal megnövelhető.

Az új MF ACTIVA S modellek ezenfelül most egy teljesen új Proline vezető fülkével vannak felszerelve. Ezt speciálisan ezekhez a gépekhez fejlesztették ki és olyan felszereltségi jellemzőket kínál, amilyeneket egyébként csak nagyobb teljesítmény osztályú kombájnokhoz biztosítottak, mint például a legújabb TechTouch-2 terminál, ami minden munkavégzést felügyel és automatikus beállítási lehetőségeket nyújt a legkülönfélébb terményekhez. Optimális helyen az új kartámla elülső részén helyezték el, amelyen még a PowerGrip kar illetve az ujj- és hüvelyujj által kezelt nyomógombok is találhatók a gyakran használt funkciók működtetéséhez.

 

 

7,4-literes AGCO POWER motorok állnak az 5-ládás MF ACTIVA 7345 modellnél maximálisan 243 LE (ISO)-ig rendelkezésre, míg az MF ACTIVA 7347 hat szalmarázó ládás modellek 276 LE maximális teljesítménnyel rendelkeznek. Ürítésnél kiegészítő 30 LE áll rendelkezésre. Mindkét MF ACTIVA S kombájn ezenkívül kapható rotációs leválasztóval (MCS), ami gondoskodik a még jobb leválasztásról, de közben a szalmát továbbra is rendkívül kíméletesen kezeli. Napraforgó, kukorica és kisebb gabonafajták betakarításához felszerelthető egy kukorica készlet vagy egy univerzális dobkosár. Kiegészítésül opcióban kapható egy speciális rizs dob. A Massey Ferguson új felszereltségi részleteket vezetett be az 5-ládás MF BETA 7360 és a 6-ládás MF BETA 7370 kombájnoknál is, amelyek ezen rendkívül kedvelt gépek teljesítő képességét tovább növelik.

 

 

Az új MF BETA 7300 sorozatú kombájnokat modern 6 hengeres AGCO POWER motorok hajtják meg, amelyek 8,4 literes változatban az MF 7370-ben és a PL modellekben 360 LE-t biztosítanak. Az MF 7360 és a PL modellek 7,4 literes motorja 276 LE-ős és Boost üzemmódban a gépeknek kiegészítő30 LE többletteljesítményt nyújt. Egy további opció a legújabb MF BETA kombájnokhoz az automatikus Auto-Guide XLS kormányrendszer, amely akár 5 cm-es pontosságot nyújt és biztosítja, hogy a kombájn minden menetben a teljes vágási szélességet kihasználja. Minden hat ládás MF BETA kombájn profitál az új hatsoros szalma szecskázóból, ami állandó szecskázási teljesítményt és szélességi elosztást biztosít, ez szükséges azon üzemek számára, amelyek előnyben részesítik a minimális talajművelést.

 

 

A két MF BETA 7360 és MF 7370 kombájn innovativ Massey Ferguson ParaLevel mellső híd rendszerrel kapható, ami akár 20%-os lejtőkön automatikusan gondoskodik az oldalirányú kiegyenlítésről. A kompakt és okosan kitalált rendszer egy háromszög-tartón keresztül összeköti az első kerékagyakat és egy felső kormányzó kart az alvázzal – így jön létre egy olyan parallelogramma alakú összeköttetés, amelyik lehetővé teszi a külső szélesség csökkentését szállítási helyzetbe történő leeresztéskor. A PL kombájn kombinálása az új „Integrale“ hátsó híddal egy teljes lejtőkiegyenlítést biztosít még meredek terepen is. Ilyenkor a gép hátsó részét a lejtéstől függően az első hídtól függetlenül megemeli a gép és egy automata szintezést érünk el menetirányban 30 %-ig, a ParaLevel mellső híd akár 20%-os oldalirányú szintezésene mellett. Minden PL- és PLi modell szériában fel van szerelve összkerék hajtással.

http://www.austrodiesel.at/hu