fbpx

Önálló autonóm gépek bemutatója egy csoportban

Írta: Farkas Imre - 2021 december 15.

Ez az úttörő fejlesztés a Reichhardt Group jóvoltából most először került bemutatásra.

A projektkonzorcium többi partnerével, az EIDAM Landtechnik GmbH, az IAV Automotive Engineering, a John Deere, a BITSz electronics GmbH, az IndiKar Individual Karosseriebau GmbH és a Raussendorf Maschinen- und Gerätebau GmbH társaságokkal, valamint különböző kutatóintézetekkel együtt először mutatta be a Reichhardt Group az autonóm mezőgazdasági gépeket csoportban dolgozva.

Az úttörő fejlesztés exkluzív bemutatójára szeptember végén a naundorfi Raitzen birtokon került sor, a szász tartományi kormány, az Állami Környezetvédelmi, Mezőgazdasági és Földtani Hivatal, valamint az ipar magas rangú képviselőinek illetve más meghívott vendégek jelenlétében.

A 2017 augusztusa óta tartó, több mint 3 éves projekt időtartama alatt több kulcsfontosságú technológia és innovatív megoldás került kidolgozásra, amelyeket a kutatási projekt zárásaként impozáns bemutatón prezentáltak a nagyközönségnek. A gyakorlati rendezvényen a két szántóföldi gépcsoport autonóm módon haladt a meghatározott csoport-hálózatban.

 

autonóm gépbemutató
Az úttörő fejlesztés exkluzív bemutatójára szeptember végén, a szászországi naundorfi Raitzen birtokon került sor – fotó: https://www.reichhardt.com/

 

A FELDSCHWARM növekedési mag az autonóm szántóföldi termesztés új korszakának szinonimája” – összegezte Dr. Thomas Pohlmann, a Reichhardt GmbH Steuerungstechnik ügyvezető igazgatója. „A Reichhardt egy első osztályú, start-up mentalitású projektkonzorcium részeként, többek között az ISOBUS automatizálás új szintjét valósította meg az autonóm mezőgazdasági gépek számára. Ez az egyik alapvető feltétele egy olyan ökoszisztéma létrehozásának, amely csak az autonóm mezőgazdasági technológia műszakilag és gazdaságilag operatív felhasználását teszi lehetővé.”

A projektpartnerek több közös és alprojektben olyan technológiákat kutattak és fejlesztettek ki, amelyek a jövőben lehetővé teszik jövőben, a mai mezőgazdasági technológiáról a magasan automatizált autonóm szintre való átállást, és jelentős mértékben hozzájárulnak a fenntartható, illetve erőforrás-takarékossághoz is.

Az innovatív technológiák és megoldások bevezetése az üzemi gyakorlatba, és felajánlásra kerül a többi érdeklődő együttműködő partner számára.