Automatikus dokumentáció? A CLAAS így csinálja!

Írta: Kohout Zoltán - 2019 március 08.

A telemetrikus adatok automatikus értelmezésével a CLAAS gépek a jövőben még jobban integrálhatók a 365FarmNet rendszerbe. A CLAAS ezzel újabb fontos lépést tett az automatikus dokumentáció megvalósításának irányába.

Az automatikus dokumentáció a CLAAS TELEMATICS-ra épül. A gépeken egy adatgyűjtő egység gyűjti a lényeges CAN-Bus és szenzor-adatokat, illetve a mindenkori pozíciót. Ezeket az adatokat a CLAAS Kommunikációs Modul mobilhálózaton keresztül elküldi a CLAAS szerverére. A szerver a 365FarmNet rendszerből adatokat kap a tábla határairól, így a rendszer a géppel kapcsolatos információkat a tábla adataihoz tudja rendelni, így az adatok az adatátvitelnek köszönhetően területspecifikusan a 365FarmNet rendszerbe kerülnek. A gazda egyetlen pillantással felmérheti, hol volt aktív a gépe, további információkkal egészítheti ki a megbízásokat, és gyorsan lezárhatja a dokumentációs munkákat.

Garantált adatbiztonság

A 365FarmNet az adatok könnyű kiértékelését és feldolgozását teszi lehetővé. Így válhat egy hozamtérkép gyorsan az előírt műtrágya-kijuttatás tervezésének és végrehajtásának alapjává. A gazda már munka közben megkapja a gép adatait, és például közvetlenül ellenőrizheti a betakarítógép pozícióját és állapotát. Ráadásul pontos gazdasági értékeléseket is el lehet végezni, mivel részletes üzemanyag-fogyasztási adatok is rendelkezésre állnak.

És ha látni is akarja mindezt, ide kattinston!

CÍMKÉK Claas