Ambiciózus tervekkel lép piacra az új román márka

Hivatalosan az AGROmashEXPO-n mutatkozik be a magyar és az európai piacon a nagy múltú román IRUM gyár új, többcélú, kis-közepes, Tagro néven gyártott mezőgazdasági traktora. Az utolsó alkatrészig újonnan fejlesztett, 102 lóerős egység kiváló ár-érték arányával eltalálhatja azt a középutat, amire a legtöbb kis és közepes gazdaságnak szüksége van.

A Tagro 102 lóerős, 3387 cm3-es, közös nyomócsöves FPT (Fiat Power Train) Industrial dízelmotorjával, hidraulikus szervorendszerével, gyorscsatlakozóival és 12+12 sebességes váltójával akár 18 tonnás pótkocsit is vontathat. Alapfelszereltség a pollenszűrős klíma, az utasülés, a légrugós, fűtött, komfort vezetőülés, az elektrohidraulikus, kapcsolható összkerékhajtás és az első-hátsó munkafények.

Ugyanakkor elektronikából csak a feltétlenül szükségest kapta, nincs például monitor a fülkében, ezáltal jelentősen csökken a meghibásodások lehetősége. A zárt fülke teljesíti a borulás és leeső tárgyak elleni védelmet jelentő ROPS- és FOPS-szabványokat, maga a traktor pedig hosszú távon is hozza a legújabb környezetvédelmi normákat.

Egyszerűen kezelhető, átlátható, sallangmentes, minden ízében „normális”, többcélú traktorról van szó – mutatta be az újdonságot Zsámba Petúr, a kizárólagos forgalmazó Máviprod Kft. cégvezetője. A 4 millió eurós fejlesztésnél a mérnököket elsősorban az észszerűség, a valós igények kiszolgálása vezette. Ehhez hozzátartozik a folyamatos és azonnali alkatrész- és szervizellátás, az alacsony fenntartási költség is. A fejlesztő IRUM 65 éve gyárt erdészeti és más erőgépeket, messze nem csak a keleti piac számára. A Tagro traktorokban minden megvan, amire egy kis-közepes gazdaságnak szüksége lehet, miközben az ára kifejezetten ezeknek a vállalkozásoknak a pénztárcájához lett igazítva, ami a kategória felső részéhez képest akár 2,5-szeres különbséget jelent, felső-közepes szolgáltatások mellett. Ilyen paraméterek mellett talán nem túlzott elvárás, hogy viszonylag rövid időn belül a kategória éves eladásainak 10 százalékát a Tagro traktorok adják – mutatott rá a vezető.

no