fbpx

Egy erős páros rakodáshoz

Írta: Szerkesztőség - 2023 szeptember 20.

A Yanmar Compact Equipment két, teljesen új modelljének az építőipar a fő célcsoportja, de ez nem zárja ki a nehezebb agrárcélú feladatokat, mint például terményrakodás, gabonatárolók kezelése, big bag mozgatás, raklapos táp- és takarmány-raktározás vagy akár istállótrágya-rakodás. A két új típust a teljes európai- és észak-amerikai piacokon értékesítik.

Yanmar
Yanmar V7-HW – fő célközönség az építőipar, de a nehezebb mezőgazdasági alkalmazásoknál is jól jöhet

Ügyféligényekre szabva

A méreteknél első sorban a könnyű mobilitás volt a fő szempont, hogy egy horgos-emelős, síkplatós cserefelépítményen is szállítani lehet: teljes magassága kevesebb, mint 2,5 méter, szélessége 1850 mm szériakanállal együtt és mindössze 5238 mm a teljes hossza. Sőt, rakományként, a teljes magasság még a 4 métert sem éri el.
Mindkét típus állandó összkerékhajtású, elektronikusan vezérelt hajtáslánccal és 20 km/órás végsebességgel; opcionálisan 30 km/órás maximális sebesség is kérhető. Természetesen számtalan gumiabroncs közül lehet választani, a leendő alkalmazásnak megfelelően.

Főbb műszaki jellemzők

A két új típus (V7 és V7-HW) egyedülálló abban, hogy a megszokott mértékű oszcilláció helyett egy úgynevezett „okos csuklóval” rendelkezik, amely kombinálja a csuklós elkormányzás mértékét az oszcillációval, lehetővé téve a gép magasságának csökkentését, a nagyobb stabilitás érdekében.

A gépek fél tonnával könnyebbek, mint a soron következő nagyobb teljesítményű Yanmar rakodógépek 4250 és 4450 kilogramm minimum önsúllyal. A szerkezeti kialakításuk egyaránt alkalmas dízel és elektromos hajtásláncok befogadására.

A gyorscsatlakozós rendszernek köszönhetően zökkenőmentes a munkaeszközök cseréje (rakodókanalak, teher- és raklap villák, seprők, hómarók stb.

A mechanikusan vezérelt joystick hozzájárul a munkahengerek precíz működtetéséhez, valamint a 63 liter/perc kapacitású, 250 bar üzemi nyomású szivattyú.

A széria kanálméret 0,7 m³, illetve 0,8 m³, míg a teherbírás villaszerelékkel 1750 és 1900 kg. A billenőteher 3000 kg és 3250 kg.

Továbbfejlesztett ergonómia

A Yanmar V7 és V7-HW teljesen új fülkét kaptak, masszív acélkeretes ajtóval, nagyméretű, üvegezett felülettel, jó kilátást biztosít minden irányba. Az A oszlopon elhelyezett 3,5 hüvelykes kijelző is szem előtt van, könnyen elérhető. Opcióban nyitott kezelőállással is rendelhetők.

A motorháztető kialakítása és az alsó kipufogócső-elvezetés szintén a holttereket hivatott csökkenteni, illetve a zajhatást mérsékelni. A nagyméretű tükrök és a nagy teljesítményű munkalámpák tovább növelik a biztonságot és a láthatóságot, nappal és éjszaka egyaránt. A felső panoráma-üvegezés a magasba történő rakodást segíti.

Erőforrásként a Yanmar 4TNV86CT négyhengeres turbódízel motorja szolgál, amely részecskeszűrője csak 6000 üzemóra után igényel karbantartást.

Yanmar, de motor – olvassa el ezt a cikkünket is: Yanmar motor a TR 5800 Infinity-hez.

csuklós törzsű rakodógép
Az új csuklószerkezet szintén növeli a stabilitást

Széles körű alkalmazhatóság
csuklós törzsű rakodógép

Szöveg és képek: www.yanmar.com

Szerző: Husky