fbpx

A takarmánykeverő-kiosztó kocsik új változata

Írta: Szerkesztőség - 2011 április 30.

A Spirmix Jet függőleges silómarójú takarmánykeverő-kiosztó kocsi keverésre, etetésre és bealmozásra is alkalmas, így egy klasszikus többfunkciós farmgép. Használatával a sok fel- és lekapcsolás mellőzhető.

A gép elülső része a Castor+-ról származik, ehhez képest azonban itt még keményebb acélt alkalmaznak, és az új változatra átültették a Spirmix sorozat 16-18 m3-es űrtartalmát.

A Spirmix Jet ezen kívül:

— forgó csúszdával és a préselődést megakadályozó vágólappal,

— mechanikus aprítóval és twin speed sebességváltóházzal,

— elektromos kontrollal — amely a gép minden funkcióját felügyeli (a silómaró sebességét szintén beleértve) — is rendelkezik.

A gép keskeny (2,05 m), és bármilyen belmagasságú istállóban etethet: magassága 1,68 méter a csúszda hátsó részén, 2,16 méter kiterjesztett csúszdával. A bealmozó 15-18 méter munkaszélességgel dolgozik.

Az elülső részen biztonsági elemek sora biztosítja, hogy az anyag ne szoruljon be; a garat például nem nyílik, ha a ventilátor nincs működésben.

Mint a teljes Spirmix-sorozatban, ennél a modellnél is elérhetők a standard Lucas G eszközök (túltöltés elleni gyűrű, twin-speed sebességváltó, ellentétesen forgó pengék, hidraulikus láb); emellett két új marófej is rendelhető, bármilyen rosttartalmú takarmányhoz. Egy puha maró a keverésre alkalmas, egy 11 késsel felszerelt maró pedig a szálas takarmányt veszi fel. A kések megfordíthatóak, két pozícióba lehet őket beállítani, így bármilyen munkakörülmény között jó munkát végeznek.