fbpx

A Dorker és a Deutz-Fahr együttműködése

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 12.

2011-től a Dorker Kft. megkezdte a Same Deutz-Fahr vállalattal közös együttműködését. A Deutz-Fahr több mint 100 éves múltjával és folyamatos fejlesztéseivel a világ egyik legelismertebb traktorgyára. A bajai központtal rendelkező Dorker Kft. végzi a márka képviseletét, alkatrészellátását és a gépek szervizelését.

Az ország számos pontján válik elérhetővé a gazdák számára a folyamatos szolgáltatás. A Dorker Kft. különösen nagy hangsúlyt fektet a szakmailag felkészült szervizhálózat működtetésére és a pótalkatrészek akadálytalan beszerzésére. Elmondásuk szerint az ország több pontján kívánnak bázisokat létrehozni, hogy a gazdálkodók számára lehetővé tegyék az alkatrészek gyors utánpótlását, a traktorok szervizelését.

A Deutz-Fahr termékpalettája több mint 40 traktormodellt ölel fel, a 35-275 LE teljesítmény között. Számos olyan technikai fejlesztés fűződik a Deutz-Fahr nevéhez, amelyet több vezető traktorgyártó is átvett, ilyen az elsőhídrugózás, a tágas panorámakabin, a DCR- (Deutz Common Rail) technológia kifejlesztése, a kabinrugózás. A Deutz-Fahr saját maga fejleszti a gépeibe beépített motorokat, és jelenleg is vezető szerepet tölt be a motorgyártásban, sőt számos világszerte elismert gyártó is a Deutz által kifejlesztett motorokat használja.

A Deutz Fahr-termékek széles palettájáról 2 traktorszériára szeretnék felhívni a gazdálkodók figyelmét, ezek: az Agrofarm 410-420-430, valamint az Agrotron M620 (166 LE) modelljei.

Agrofarm 410 (85 LE), 420 (99 LE), 430 (109 LE)

Gazdaságos és univerzális traktorok, amelyeket kivételes üzemeltetési mutatók jellemeznek. Alacsony fogyasztású Deutz-motor, kompakt kivitel, rugalmasság, fordulékonyság — ezek a széria főbb jellemzői. Ideális traktor az állattartásban, a szántóföldön és az udvaros munkáknál. A folyadékhűtéses, erős motor mellett a Syncroshift váltómű 20/20 sebességfokozattal, a duospeed Powershift váltómű 40/40 sebességfokozattal, powershuttle terhelés alatti irányváltó, TLT 540/1000 vagy 540/1000/540E/1000E fordulattal is beletartozik a technikai felszereltség körébe.

Agrotron M620 (166 LE)

A széria gépeire a gyártó 24 hónap garanciát biztosít. Erős, mégis gazdaságos munkavégzés, nagy teljesítmény, kis fajlagosüzemanyag-fogyasztás és maximális komfort jellemzi az Agrotron modelljeit. A tiszta vonalvezetés és a jól megtervezett panorámakabin lenyűgözővé teszi a gép megjelenését. Ez a traktor értékállóság szempontjából is az élen jár, csúcstechnológiát képviselő (DCR) motorjával, állandó nyomaték- és teljesítményszintjével, EMC elektronikus motorvezérléssel, 4 fokozatú Powershift váltóművel, 24/24 vagy 40/40 sebességfokozattal, terhelés alatti irányváltással (Powershuttle) standard funkcióban. A technikai felszereltséghez még a 4 TLT fokozat 540/540E/1000/1000E is hozzátartozik. A traktor terhelésérzékelős hidraulika-rendszerrel, nagy szivattyúteljesítménnyel rendelkezik. Mellsőhíd- és kabinrugózás opcióban rendelhető.