fbpx

A CASE IH AFS Connect: segítjük a felhasználókat a gépeik hatékonyságának növelésében

Írta: Szerkesztőség - 2012 március 28.

A CASE IH egy innovatív telematikai rendszert mutat be a 2012-es szezonban. Két telematika változat vásárolható a Magnum traktorokhoz és az Axial-Flow kombájnokhoz, mely utólag is telepíthető, de nem CASE IH gépekre is használható.

 

 

A 2011-es Agritechnika kiállításon a CASE IH egy új, innovatív telematika rendszert mutatott be, amely a 2012-es szezontól vásárolható meg az összes CASE IH traktorhoz és kombájnhoz. Az AFS Connect lényege egy olyan rendszer, amely valós időben biztosít megbízható adatátvitelt a traktorokról és kombájnokról a központi telematikai szerverre GSM mobiltelefon hálózat használatával. Ennek  segítségével a Case IH vásárlói és márkaképviselői használhatják a Case IH telematika online rendszert a teljesítmény adatok kiértékeléséhez, valamint a gépek kihasználtságának és mozgásának optimalizálásához.

 

 

“Az új AFS Connect telematika rendszerrel a felhasználók – különösen az egy időben több gépet használó nagygazdaságok és bérvállalkozók– maximálisan kihasználhatják a gépeik kapacitását.” – magyarázza Ulrich Sommer, az AFS új európai marketing igazgatója. Az új AFS Connect telematika rendszer két változatban lesz megvásárolható. Az “AFS Connect Manager” az alapszintű csomag, amely flottakezelést tesz lehetővé és olyan biztonsági funkciókat tartalmaz, amellyel megakadályozható a géplopás és az engedély nélküli használat. A rendszer a riasztásokat szöveges SMS üzenetben, vagy e-mail-ben küldi el, ha a GPS adatok alapján a gép elhagyta a korábban meghatározott területet.

 

 

Az AFS Connect teljeskörű adatelemzést tesz lehetővé
Az “AFS Connect Executive” változat kiterjeszti az alapszintű csomag funkcióit, így teljeskörű adatfigyelő és elemző funkciókat is tartalmaz. Az AFS Connect Executive a gépek CAN Bus vezérlő rendszeréhez csatlakozik, ami lehetővé teszi fontos gépadatok – mint pl. a motor hatékonyság, a beállítási adatok, a teljesítmény paraméterek – valós idejű figyelemmel kísérését.

 

 

Az alapszintű AFS Connect Manager változat utólag is költséghatékonyan beszerelhető az összes Case IH kombájnba és traktorba, valamint más gyártók gépeibe is. Az AFS Connect Executive változat 2012 tavaszától vásárolható a Magnum traktorokhoz és a 230-as sorozatú Axial-Flow kombájnokhoz.

 

 

Távolról figyelhető és szabályozható teljesítmény paraméterek és gépbiztonsági adatok
A Case IH Connect telematika rendszer olyan fontos adatokat gyűjt össze, mint pl. a teljesítmény, a hozam, a szemnedvesség, a gépbeállítások és a figyelmeztető/karbantartási üzenetek, amelyekhez azután a Case IH telematikai internetes weboldalán lehet hozzáférni. A rendszer nagyszámú funkciót tartalmaz a legmagasabb szintű biztonság érdekében:
-Kritikus működési állapotokra vonatkozó figyelmeztető üzenetek (hőmérséklet, nyomás, elektronika)
-A virtuális kerítéssel körülvett területek meghatározása és figyelemmel kísérése automata értesítéssel, amennyiben a gép elhagyja a beállított területet (pl. géplopás esetén)
-Automata értesítés küldése szöveges SMS-ben, vagy e-mail-ben kritikus működési paraméterek esetén
-Automata értesítés üzemanyag lopás esetén az üzemanyag tartály szint folyamatos figyelése során

 

 

A rendszer által kínált adatelemzési lehetőség használható a gazdaság teljesítményének összehasonlítására is. Például, anonim összehasonlítások végezhetők más felhasználókkal/gépkezelőkkel annak eldöntésére, hogy az üzemanyag fogyasztás eltérő-e az egyes gépkezelők esetén, hogyan alakul a munkaterület megközelítéséhez szükséges idő, valamint hogyan optimalizálható a gépek beállítása és hogyan csökkenthető a holtidő. Az összegyűjtött adatok alapján megtehetők a költségcsökkentést célzó szükséges lépések.
A rendszer segítségével pontosabban mérhető az is, hogy a gépbeállítások módosítása milyen hatással van az üzemeltetési költségekre. A bérvállalkozók számára a telematika rendszer kiegészítő adatokat biztosít a számlázáshoz.

 

 

Továbbfejlesztett MAX Service szolgáltatás
Az új Case IH Connect telematika rendszerek összeköttetésben állnak a CASE IH MAX Service szolgáltatással is, amely további diagnosztikai és karbantartási előnyöket biztosít. A Case IH vevőszolgálati csapata és márkaképviselői képesek távoli karbantartást végezni azáltal, hogy online kielemzik a gépek diagnosztikai és szerviz adatait.