A CARGOS most TIM SPEED CONTROL-lal

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 október 04.

A TIM SPEED CONTROL-lal a CARGOS 9000 és 8000 kombikocsik mostantól a traktor sebességét is képesek kontrollálni. Az ISOBUS funkció, a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező erőgépekkel, gyártófüggetlenül tud dolgozni.

TIM SPEED CONTROL irányítja a traktort

Az ISOBUS-ban meghatározott TIM-funkció lehetővé teszi, hogy a munkaeszközök szabályozzák az erőgépet. A CLAAS CARGOS 9000 és 8000 kombikocsik a TIM SPEED CONTROL funkcióval a szabványt használják, hogy a munkasebességet az áteresztéshez igazítsák. A rotoron és a rendfelszedőn végzett forgatónyomaték-mérések szállítják az adatokat a hatékony szabályzáshoz. Ha a rendeknél nagyobb a mennyiség, csökkenti a sebességet, kisebb mennyiségeknél növeli. Ez a gép kezelőjét nagymértékben tehermentesíti, a kocsit teljes mértékben kihasználja, és a gép egyenletes kihasználásával egyértelműen emeli a termelékenységet.

A gyártó eddig ezt a funkciót ICT CRUISE PILOT névvel kizárólag CLAAS traktorokhoz kínálta. Az AEF TIM szabványra (ISOBUS) történő továbbfejlesztéssel a CLAAS – gépkapcsolatoknál már bizonyított – automatikus szabályzás minden, egyéb gyártó megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező traktoraihoz is rendelkezésre áll.

Új opciók a nagyobb biztonságért, hatékonyságért és talajállag megőrzéséért

A garantáltan biztonságos töltési folyamatért minden CARGOS modellhez rendelkezésre áll a takaróponyva. A kétoldalt rögzített takaróponyva kezelése hidraulikusan, egy kétszeres működésű munkahengerrel történik. A robusztus ponyva a beépített megerősítésekkel biztosítja a szükséges rugalmasságot, ugyanakkor garantálja a takarás nagy stabilitását.

A CARGOS 9000 és 8000 modellekhez a háromhengeres adagolóhenger-modul mellett opcióként egy kéthengeres változat is rendelkezésre áll. Mivel a siló tetején egyenletes a termény eloszlása, így nagyobb lesz az átlagos teljesítmény, és az ürítési idő az adagolóhenger-modul alkalmazásával csökken. Az adagolóhenger-modul eltávolítása, mint a háromhengeres változatnál is, egyszerű, és ezzel megnövelhető a hasznos terhelés.

Az Alliance 885 Flotation Radial 800/45 R 30.5 méretével egy további gumiabroncs-opció áll rendelkezésre maximális felfekvőfelülettel szinte minden CARGOS modellhez. Ezt a gumiabroncsot a tridem vázzal és az elektrohidraulikus pozitív kormányzással kombinálva a CLAAS a nagyobb modelleknél is új mércét állít a talajvédelem terén. Az abroncsozás a megerősített karosszériával alacsonyabb talajnyomást biztosít, és egyidejűleg nagyon jók az öntisztító és tapadási tulajdonságai, valamint alacsony a gördülő-ellenállása.