fbpx

2013-ban az év traktorja, a DEUTZ-FAHR 7250 TTV Agrotron

Írta: Szerkesztőség - 2013 január 22.

A nagy presztízzsel bíró „Év traktorja” címet évente osztja ki egy, Európa összes főbb országát képviselő, a mezőgazdasági gépekre szakosodott újságírócsapat. Az idén több mint húsz nemzetközi kiadvány szerkesztőbizottsága mérlegelte gondosan a piacon elérhető legjobb traktorok tulajdonságait, és a DEUTZ-FAHR 7250 TTV Agrotron típusnak ítélte az Év traktorja címet, valamint a Design kategóriában az Aranytraktor díjat.

 

 

A DEUTZ-FAHR 7. szériájú TTV, melyet hivatalosan augusztusban mutattak be Berlinben, egy egész sor egyedi és innovatív technológiai megoldással érkezik: ilyen például az új DEUTZ 6.1 szériájú Tier 4i motor, mely SCR és Boost power technológiájával minden korábbi típusnál erősebb, hatékonyabb és környezetbarátabb. A folyamatosan változó karakterisztikájú TTV váltómű 60 km/h csúcssebességet biztosít az őszkerékfékezés biztonsága mellett, akár külső féktárcsákkal is; a páratlan gyári alapfelszereltség célja a teljes körű célszerűség és felhasználóbarát üzemmód.

 

 

Az új 7. széria nemcsak egy csúcstechnikájú alkatrészekből összeálló, tökéletesen működő gépezet; a tervezők rengeteg energiát fordítottak a formatervezésre és funkcionalitásra is. A világhírű Italdesign Giugiaro formatervező stúdióval való együttműködés eredményeként a DEUTZ-FAHR 7250 TTV páratlanul ötvözi a hatékonyságot és teljesítményt egy egyedülállóan stílusos külsővel. A frissen tervezett motorháztető és a LED-fénykoszorúval ellátott sárhányók tökéletes összhangban vannak az új „Maxi Vision” vezetőfülkével, melyben a motor, a hajtómű, a PTO és a hidraulikus vezérlés a vadonatúj kartámlába épített innovatív és ultra-ergonomikus joystickben összpontosul.

 

 

Az idén november 7 és 11. között Bolognában megtartott EIMA nemzetközi kiállításon a DEUTZ-FAHR TTV 7250 elnyerte mind a tekintélyes „2013-as év traktorja”, mind a formatervezésért járó „Aranytraktor” címet.

 

 

Ezen díjak által a nemzetközi szakma elismeri a SAME DEUTZ-FAHR csoport, a DEUTZ-FAHR márkanév tulajdonosának azon törekvését, hogy vezető pozícióba kerüljön a nagy teljesítményű traktorok piacán.

A treviglio-i székhelyű csoport vezérigazgatója, Lodovico Bussolati szavaival „Rendkívül örülünk ennek a fontos és tekintélyes díjnak. Ennek az értékes díjnak elnyerését a SAME DEUTZ-FAHR a csúcstechnológiák és a kutatás iránti folyamatos elkötelezettsége tette lehetővé, mely végcélja a páratlan minőségű, formatervezésű és megnövelt komfortérzetű termékek létrehozása.”

[wcm-show id=106860]