fbpx

10 éves a BigX – jubileumi „BigX 600 Edition 2013” kiadás

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 10.

A BigX 10 megjelenésének 10. évfordulója és a Németországban értékesített 1000. silózó alkalmából a KRONE az új szezonra a „BigX 600 Edition 2013” géppel kedveskedik partnereinek.

A jubileumi silózót egy V8-as, 775 LE-s (ECE R120 szabvány szerint) MAN motor hajtja, melynél a nagy teljesítmény mellé példaértékű nyomaték-tartalék társul. Ezzel kapcsolatban Dr. Josef Horstmann a következőképp nyilatkozik: „A motor teljesítmény-jelleggörbéje elnyújtott, lapos, és már alacsony fordulatszámon is nagy nyomaték áll rendelkezésre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bivalyerős gépről van szó. Műszakilag kifejezve azt mondhatjuk, hogy széles fordulatszám-tartományban egyenletes a teljesítmény, és ehhez társul a nagy nyomaték rugalmasság. Így a gép folyamatos utánállítása még egyenlőtlen betakarítási viszonyok esetén sem szükséges.”

A „BigX 600 Edition 2013” alapfelszereltségéhez tartozik a hat előtömörítő henger. Ezek a legtökéletesebben tömörítik az anyagot, ezáltal a vágás pontosabban és kisebb teljesítmény-igénnyel történik. A széria dob 28 késes (átmérője 660, szélessége 800 mm), opcionálisan 20 késes vagy 40 késes biogáz dob is választható. A szemroppantónál is a jól bevált megoldást használja a KRONE: a 144 fogas Corn-Conditioner hengerek nagy áteresztőképesség mellett mintaszerűen feltárt anyagot adnak. A díjazott VariStream rendszer (rugózott dobfenék-lemez a szecskázódob és kifúvódob mögött) példaszerű anyagáramot tesz lehetővé. A VariStream ezen kívül hozzájárul a silózó kihasználhatóságához határterheléses helyzetekben valamit üzemanyag-megtakarítást is eredményez.

A „BigX 600 Edition 2013” kiadáshoz a következő adapterek elérhetőek: EasyCollect sorfüggetlen kukorica adapter, vezérlés nélküli EasyFlow rendfelszedő és XDisc direktvágóasztal.

További részleteket a VALKON Kft. munkatársaitól tudhat meg!
www.valkon.hu