fbpx

Újabb áremelés az üzemanyagkutakon

Írta: Farkas Imre - 2024 október 04.

A hét közepén már egy minimális emelés történt a gázolaj árában, de a hétvégén mindkét üzemanyagfajta bruttó beszerzési ára komolyabban emelkedik.

A holtankoljak.hu heti árközleményei szerint a tegnap 2 forintos bruttó nagykereskedelmi áremelés után, szombaton újabb – már mindkét üzemanyagfajtát érintő – emelést hajtanak végre a beszerzési árakban. Mind a benzin, mind a gázolaj nagykereskedelmi ára emelkedik, előbbi 4 forinttal, utóbbi 5 forinttal.

A jelenlegi átlagárak a kutakon a mai napon (2024.10.04-én) a következők:

95-ös benzin: 584 Ft/liter 

Gázolaj: 590 Ft/liter

Traktortankolás
Újabb emelést hoz a hétvége

Amint az átlagárakból is látszik, a hétvégi emeléssel is még a 600 forintos határ alatt maradnak az üzemanyagok kiskereskedelmi átlagárai.  Sajnos a közé-európai EU-s régióban még így is mi vagyunk a legdrágább hely, már ami az üzemanyagok árát illeti. Amennyiben a 400.07 Ft/euro árfolyamon számolunk, akkor Romániában és Szlovákiában is 560 forintnak felel meg a gázolaj heti átlagára, Csehországban pedig még olcsóbb, 535 Ft a dízel kiskereskedelmi ára. Hozzánk hasonló árszinten Ausztriában (592 Ft), Horváthországban (601 Ft) és Szlovéniában (586 Ft) lehet tankolni a dízelt, a holtankoljak.hu nemzetközi ártáblázata alapján.