fbpx

Az OutRun önállóan vezérli az átrakókocsit

Írta: Farkas Imre - 2024 október 02.

A PTx Trimble fejlesztésével az átrakókocsi már a vontató traktor kezelője nélkül aktiválható, vagy kirakodásra hívható. A kombájnkezelő a kocsit egy előre meghatározott teherautó-lerakodási zónába is küldheti ürítés céljából.

„Az Egyesült Államok középnyugati részén minden évben az összes terület egyharmadát későn takarítják be, ami több ezer dolláros hozamkiesésbe kerül a gazdáknak” – mondta Andrew Sunderman, a PTx Trimble vezérigazgatója. „Az OutRun megkönnyíti a kezelő számára a kombájn és a átrakókocsi üzemeltetését, ami megoldja a gazdálkodók azon kritikus szükségletét, hogy a rendelkezésre álló munkaerőforrásokat a legelőnyösebb módon hasznosítsák, illetve alkalmazzák, és időben takarítsák be terményeiket.”

Outrun rendszer
Utólag felszerelhető bármilyen flottára – fotó: https://ptxtrimble.com/

Az OutRun költséghatékony és könnyen használható. Az utólagosan felszerelhető rendszer, gép- és munkagép-agnosztikus, lehetővé téve a gazdálkodók számára, hogy a különféle géptípusokkal rendelkező, meglévő flottákkal autonómiát élvezzenek.

Az OutRun a Farm Progress Show-n mutatták be, és idén korlátozott számban csak Nebraska, Iowa, Kansas és Missouri államokban értékesítik, viszont jövőre már korlátlanul elérhetik a felhasználók.

Forrás: https://ptxtrimble.com/