fbpx

Új, MOW-PT alternáló kasza, kommunális traktorokhoz

Írta: Farkas Imre - 2024 szeptember 30.

Az ellentétesen forgó pengehajtással nemcsak kiemelkedő vágási minőséget biztosít, hanem védi a környezetet és a benne élő rovarokat is.

Az alacsony vibrációjú működés érdekében speciális golyóscsapágyakkal felszerelt, frontfüggesztett alternáló kasza egyenletesen magas vágási minőséget kínál a pengék ellentétes irányban forgó meghajtásának köszönhetően. Ez a kialakítás biztosítja a sima futást és segít megvédeni az üzemeltető erőgépet a káros rezgésektől. Ezt úgy érik el, hogy a pengéket ellentétes irányba hajtják, ami kiegyenlíti az oszcilláló részek tömegét. Ez a kifinomult rendszer biztosítja a kaszagép zökkenőmentes működését, így a technológia a teljesítmény növelése mellett az üzemeltető traktor védelmét is segíti, továbbá a gépkezelő kényelme is jelentősen megnő, mivel a rezgések minimálisak.

Matev MOW PT kasza
Kétféle munkaszélességben kínálják – fotó: https://www.matev.eu/

A Durocut kaszaszerkezet dupla pengékkel van felszerelve, amelyek precíz vágási teljesítményt tesznek lehetővé. A különböző terepviszonyokhoz is jól alkalmazkodik, mivel dőlésszöge állítható és vágási magassága 40-100 mm között szabályozható. Az új kaszaszéria 155 és 196 cm munkaszélességben érhető el.

Közvetlenül a vágás után a fű szépen és szépen lerakódik egy sávban, közvetlenül a kaszaléc mögött. Ez a technológia lehetővé teszi a termény egyenletes elhelyezését, ami garantálja a gyors és homogén száradást.

Forrás: https://www.matev.eu/