fbpx

Holland rétborona a legelők karbantartására

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 13.

A holland Zocon cég szállítóeszközök, legelők karbantartására szolgáló gépek és rakodószerszámok gyártására specializálódott. Összességében több mint tízféle gép található a kínálatában.

A holland GreenKeeper rétborona erős vázra épül, és három sor rugalmas ujjal van felszerelve, amelyek átmérője a szokásos 7 mm helyett, 10 mm. Talajterhelésük intenzitása tizenkét fokozatban állítható be, ami lehetőséget ad a felhasználónak a gép munkájának optimalizálására az aktuális területen lévő körülményeknek megfelelően. A borona keret két szélén lévő csúszótalp is a talajfelszín követést szolgálja, így a kerekekkel egy még az igazán rossz területek is jól karbantarthatók vele.

A gép utólag is felszerelhető első és hátsó vezetőkerekekkel, ami különösen a nagyon rossz terepfelületű réteken, illetve legelőkön fontos. További opcionális felszerelés az aprómag vetőgép. Így a Greenkeeper használható rétek és legelők felülvetésére, valamint köztes növények vetésére, mivel a vetőgép könnyen kezeli a vetőmagok széles skáláját.