fbpx

Az ETF felszólítja az EPA-t, a megújuló üzemanyagokra vonatkozó szabványok felülvizsgálatára

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 09.

Az ETF Engine Technology Forum (Motortechnológiai Fórum) Allen Schaeffer ügyvezető igazgatója egy nyilatkozatban kéri az EPA Environmental Protection Agency-t (Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége) a megújuló üzemanyag-mennyiség-meghatározásainak felülvizsgálatára.

„Az amerikai alkalmazottak elveszítik állásukat a bioüzemanyag-iparban, mert az EPA megújuló üzemanyagokra vonatkozó politikája nem támogatja a növekedést. A tavaly nyáron bejelentett szabványban a megújuló üzemanyagoknál, a biomassza-alapú dízel jövőbeli mennyisége kiábrándító volt, jóval elmaradt a várakozásoktól és a termelési szinttől. Amint azt annak idején mondtam, a hangerő-készlet nincs összhangban a jelenlegi feltételekkel.” – fejtette ki Allen Schaeffer.

„E politika következményei egyre világosabbak. Az üzemanyag-gyártók bezárták a gyártósorokat, aminek következtében munkahelyek szűntek meg, ami országszerte érinti a keményen dolgozó embereket.”

Bio üzemanyag töltőpisztoly
A bio-üzemanyagok használata azonnal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását

A 2024. május 24-i, Michael Regan EPA-adminisztrátornak írt levelében a fórum megújította a tavaly júniusban tett felhívását, valamint az alapanyag-szolgáltatók és a fejlett bioüzemanyag-gyártók által a közelmúltban megfogalmazott kéréseket, hogy az EPA javasoljon, illetve véglegesítsen növekedésorientált, 2026-os megújuló üzemanyag-szabvány mennyiségeket novemberig. Nemcsak a negatív gazdasági, hanem a környezeti hatások miatt is nagy az igény erre.

Emellett a Fórum országos oktatási kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a növekedésorientált megújuló üzemanyag-mennyiségek fontosságára.

„Ezen üzemanyagok használata azonnal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, és minden dízelmotorral hajtott jármű és gép képes használni őket. Minden olyan nap, amikor a kínálat hiánya miatt a fogyasztók és a flották nem választhatnak, hogy alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagokat használjanak járműveikben, egy elszalasztott lehetőség, és egyre távolabb tolja az éghajlati célok elérésének idejét.”

Forrás: https://enginetechforum.org/