fbpx

Tőlünk nyugatra is sorra csődölnek be a kisebb gépgyártók

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 02.

A növényápoló és mechanikus gyomírtó eszközeiről ismert kürnbachi Kress Umweltschonende Landtechnik GmbH (KULT) fizetésképtelenséget jelentett, az itthon is jól ismert osztrák az attnang-puchheimi (A) Regent Pflugfabrik GmbH-nak tavaly év végén jelentett csődöt, ott már az árverezés zajlik.

Az agrartechnik.ch beszámolói szerint a kürnbachi Kress Umweltschonende Landtechnik GmbH (KULT) a mannheimi kerületi bírósághoz fordult fizetésképtelenségi eljárás megindítása érdekében. Ideiglenes fizetésképtelenségi felszámolónak ügyvédet jelöltek ki. A cég szerint az előzetes fizetésképtelenség oka a borászati ​​ágazatban az értékesítés csökkenése. Ez a túlzott, ma már nem csökkenthető készletekkel együtt magas kamatköltségekhez vezetett, amelyeket már nem lehetett finanszírozni. Július 31-ig próbálták konszolidálni a fennálló fizetésképtelenséget. Christian Kirchhoff ügyvezető igazgató szerint az iparág különböző érdekelt feleivel folytatott egyeztetések jó úton haladnak.

KULT kultivátor
A KULT fizetésképtelenséget jelentett

2023 végén az osztrák, attnang-puchheimi Regent Pflugfabrik GmbH-nak is csődöt jelentett. Ebben a hónapban mindent elárvereznek. Az Aurena aukciósház tájékoztatása szerint nem csak a készleten lévő ekék, kultivátorok, boronák és alkatrészek kerülnek árverésre, hanem magukat a termelő létesítmények is: például kovácskemence, CNC megmunkáló központ, szerszámgépek és még sok minden más. Több mint 5000 tárgy kerül a kalapács alá. Az árverezésre augusztus 13-án reggel 8 órától kerül sor, az ajánlatokat már most lehet leadni.