fbpx

Új SULKY Cultiline forgóborona „1000-es széria”

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 25.

Az új SULKY forgóboronák fő fejlesztési iránya a robosztusság és a kombinálhatóság.

 

Megalkottak egy olyan eszközt, ami egy mechanikus vetőgéppel összekapcsolva jelentheti a magyarországi kisgazdaságoknak – (150-200 Ha) – az igazi mulcs vetőgépet elérhető áron. A központi hajtóművek nagyobb teljesítményű erőgépeket bírnak el 190 LE ha 3,00 méteres gépről beszélünk és 220 LE a 3,50 és 4,00 m munkaszélességgel számolunk.

 

Új, non-stop rugós biztosítású traktor nyomlazítót fejlesztettek ki. Ez kissé szögben áll és úgy van beépítve, hogy a traktor gumiabroncsaira ne jelentsenek veszélyt.

 

Ami az ergonómiát illeti, az új talaj kiegyenlítő szintező váz egy központi állítási lehetőséggel van állítva úgy, mint a mögé kapcsolhatő TRAMLINE SX vetőgép csoroszlya nyomásbeállítása. Ennek a beállítása is egyszerű a szántóföldön könnyen elvégezhető, ahogy a SULKY-tól már megszoktuk. A forgóborona mögött egy nagy átmérőjű rögtörő henger található az optimális magágy elkészítéséhez.

 

A 1000-es széria sajátossága, hogy méterenként 4 rotor található, ezzel a tökéletesítve a talaj vízszintes irányú átmozgatását, nem utolsó sorban a SULKY éves tapasztalatával, a meghajtó házak biztonsága érdekében.

http://www.axial.hu/hirek/sulky/uj-cultiline-forgoborona-1000-es-szeria/hu
fotó: http://www.sulky-burel.com