VOGEL-NOOT VibroCult magágykészítő kombinátor

A VOGEL-NOOT VibroCult kombinátor különösen ajánlhatóa kora tavaszi magágykészítésre. A viszonylag alacsony súlyú munkagép nehezen ragad be és elegendő egy kisebb traktor is a vontatásához, így a lehető legkorábban elkezdhető a munkavégzés tavasszal.

A VibroCult magágykészítő kombinátor függesztett (M típusjelű) és vontatott (S típusjelű) kivitelben áll az érdeklődők rendelkezésére. A kifejezetten könnyű konstrukció elsősorban a kora tavaszi magágykészítésre ajánlott, amikor a nehezebb munkagépek még beragadnának. A könnyű kivitel nagyfokú szilárdságot takar, amely a könnyű vontathatósággal és ezáltal alacsonyabb üzemanyag felhasználással együtt egy igen gazdaságosan alkalmazható gépkombinációt eredményez.

A függesztett gép és a vontatott kivitel alapfelépítése azonos és 3 fő részre tagolt. Az első sorban több fokozatban állítható simító helyezkedik el, amely fő feladata a durva hantok elegyengetése. A simító rugós előfeszítésű és a talajjal bezárt dőlésszöge állítható a kívánt intenzitásnak megfelelően, így nem csak egyenget, de megfelelő beállítással töri is a durvább rögöket. A simítót követi a 4 sorban elhelyezett rugós kapák szekciója. A 32 x 10 mm-es kapák 10 cm-es osztással vannak a kereten szerelve, amely osztás kitűnő munkavégzést biztosít megfelelő átömlési keresztmetszet mellett. Így enyhén szármaradványos vagy gyomos területeken sem torlódnak fel a növényi szárak a kapákon.

A kapák intenzíven átdolgozzák a talajfelszínt a maximális 13-15 cm-es munkamélységig. A kívánt munkamélységet orsóval lehet beállítani a 4 db mélységtartó kerék segítségével, amelyek mind a középső tagon, mind a szárnyrészeken garantálják a pontos mélységtartást. A kapaszekciót kettő sorba elhelyezett rögtörő henger zárja. A viszonylag kis átmérőjű hengerek gyors forgásukkal igen jól porhanyítják a felszínt a megfelelő mélységű enyhe tömörítés mellett.

A hengerek helyzete is több fokozatban állítható, akár egymáshoz képest is és a lezárás intenzitását itt is rugós előfeszítéssel lehet szabályozni.
A függesztett VibroCult M 3,7/4,1/4,5/4,9/5,3/5,7/6,1/7,0/8,0 méteres munkaszélességben elérhető, és a 60 – 180 LE erőgépek mögé ajánlottak.
A félig függesztett VibroCult S 7,0/8,0/9,6 méteres munkaszélességben áll az érdeklődők rendelkezésére, a 160 – 240 LE-s erőgépek kategóriájában.

 
gazsi zsolt kombinátor magágykészítés magágykészítő talajművelés vogel-noot vogel&noot

Összes rovatunk