fbpx

Vidd magaddal a töltőegységedet a lakókocsiban

Írta: Barna Ferenc - 2021 augusztus 26.

Az elektromos járművek hatótávolságának növelését tűzte ki célul, illetve az e-meghajtású gépek népszerűségének növelése érdekében szabadalmaztatja, és tervezi piacra dobni a Colorado Teardrops a csepp alakú, speciális kempingező utánfutóját.

 

Elektromos töltő utánfutóba építve
A digitális és precíziós technika fejlődésével lehet majd létjogosultsága a mezőgazdaságban is (Kép: Colorado Teadgrops)

 

A cég bejelentette, hogy az új modell szabadalmaztatása és engedélyeztetése már az utolsó fázisban van

A Boulder™ egy csepp alakú utánfutó, melyet azért terveztek, hogy ösztönözzék az elektromos járművek értékesítését, ugyanis megoldást kínál a hatótávolságban rejlő távolsági akadály leküzdésére.

A vontatmány padlójában akkumulátorok találhatók, melyek gyorstöltő funkciójuk révén lehetővé teszik a jármű energiatöltését.

Az utánfutó könnyű, erős anyagokból készül, alacsony össztömeg jellemzi, aerodinamikai kialakítása korszerű így az eredeti célnak megfelel.

A készítők szerint a vontató legalább egyszer újratölthető a „lakókocsiból”, de jármű függvénye a teljesítmény, lehetséges, hogy ez kétszer-háromszor is megismételhető.

 

Az utánfutó építésénél egyedi igényeket is figyelembe vesznek

Az egyedi építésű lakókocsikra már rendelést felvesznek, normál listaára 55 ezer dollár. A szállítást 2022. augusztusára vállalják.

Az alumínium váznak köszönhetően a Boulder önsúlya aránylag kicsi, így kisebb teljesítményű elektromos járművel is vontatható.

Innen már nincs messze, hogy a több napra helyszíni munkára vonuló mezőgazdasági egységek Boulder pótkocsival kiegészített szerelvénnyel vonuljanak, ezzel is az elektromos traktorok által megművelhető területek méretét növelve.

Igaz, terepjáró képességek nem jellemzik az utánfutót, de ahol egy elektromos autó elmegy, az a terep nem fog akadályt jelenteni az erős felépítésű vontatmánynak.

 

 

Az innováció nem áll meg, utánfutóba épített töltőegység (Videó: Colorado Teardrops)

 

Forrás: Cision